Teken kunnen een risico vormen voor de gezondheid van je hond. Maar de bestrijding van een teek gebeurt vaak met chemische middelen die minimaal net zo’n groot risico (of zelfs erger) kunnen vormen als de teek zelf.

Helaas zijn veel hondenliefhebbers zich meestal niet bewust van de risico’s die de chemische bestrijdingsmiddelen met zich meebrengen om teken te weren. Wees je dus bewust van de mogelijke nadelige gevolgen bij je hond, als je deze chemische middelen toch geeft.

 3 Tips Om TEKEN Voorgoed Bij Jouw Hond Vandaan Te Houden 
voorkom teken bij honden

VOORKOM DE GEVAREN VAN CHEMISCHE ANTI-TEKEN MIDDELEN & ONTDEK HOE JE TEKEN OP EEN NATUURLIJKE MANIER BIJ JE HOND KUNT WEGHOUDEN

Verklein de kans op ernstige & nare bijwerkingen..

De chemische middelen belasten namelijk het afweersysteem van je hond. Deze anti-teek middelen komen meestal via de huid in het bloed van je hond en komen vervolgens – via het bloed – in bijna elke plek van het lichaam.

De meeste fabrikanten van de chemische bestrijdingsmiddelen tegen teken gebruiken een insecticide.

Een insecticide is een insectendodend middel en worden dus ingezet op bijvoorbeeld landbouw om insectenplagen weg te houden.

Een nadeel van insecticiden is dat ze vrijwel altijd zeer aselectief zijn: niet alleen het gewenste schadelijke insect wordt gedood, maar ook alle andere die ermee in contact komen. Ook zijn veel insecticiden potentieel gevaarlijk voor andere dieren dan insecten en voor de mens.

De giftige stoffen die worden toegediend zullen via het bloed in het lichaam van de hond ervoor zorgen dat teken worden gedood. Maar deze schadelijke stoffen kunnen ook schade aanrichten aan je hond.

Negatieve ervaringen met chemische middelen van hondenliefhebbers

De laatste tijd is er een grote discussie gaande tussen chemische middelen versus natuurlijke anti-teken middelen.

De top drie aan redenen – die ik vaak voorbij zie komen – waarom hondenliefhebbers vaak toch nog chemische middelen blijven toedienen zijn:

  1. niet bewust van de mogelijke nadelige gevolgen chemische middelen;
  2. natuurlijke middelen helpen niet voldoende volgens hen;
  3. het is niet wetenschappelijk onderbouwd, dat chemische middelen slecht zijn voor de gezondheid van honden.

Er zijn veel natuurlijke anti-teken middelen op de markt en de ene is inderdaad beter dan de ander. Het verschilt ook per hond welk middel goed bij hem of haar werkt.

Maar er is in 95% van de gevallen altijd wel een natuurlijk anti-teken middel te vinden die de teken weghoudt bij je hond.

Op dit moment lopen er onderzoeken naar een aantal chemische middelen. Er gaan namelijk een hoop klachten de ronde van hondenliefhebbers waarvan hun hond lichte tot hele zware lichamelijke problemen kregen na het gebruik van de chemische anti-teken middelen.

De lichamelijke problemen bij de honden is vaak niet onderbouwd en direct aan te tonen dat het gebruik van de chemische middelen te wijten is aan de problemen van de hond.

Maar als er keer op keer een verband is te zien – dat een kerngezonde hond na het gebruik van dit soort chemische middelen – lichamelijke problemen krijgt met soms bij sommige honden de dood tot gevolg… dan trek ik daar mijn eigen conclusies uit.

You are better safe then sorry!

Die conclusie mag/moet iedereen natuurlijk zelf trekken en ik zal niemand overhalen om het niet te gebruiken. Maar hieronder toch wat reacties van bestaande hondenliefhebbers die het wel gebruikt hebben om je te waarschuwen:

ervaringen chemische-middelen

2 goede alternatieve natuurlijke tips om teken weg te houden bij je hond

  1. Knoflook

Knoflook ken een hele goede werking hebben om teken bij je hond weg te houden. Knoflook heeft een zuiverende werking op het bloed waardoor het bloed minder aantrekkelijk wordt voor teken. Het heeft dus niet zo zeer met de knoflookgeur te maken en je hond hoeft er dus niet naar te ruiken.

TIP: er zijn speciale bonbons van schapenvet met knoflook verkrijgbaar in de winkel. Maar je kunt natuurlijk ook knoflook uit de supermarkt door het eten mengen.

Knoflook kan in hele grote hoeveelheden giftig zijn voor je hond. Bekijk de video’s met de 3 tips waarin ik in dag 3 uitleg hoeveel knoflook je kunt gebruiken en hoe je het precies klaar maakt met tip 2 de brandnetels.

2. Knoflook met gekookte brandnetels

Brandnetels hebben een bloedzuiverende werking bij zowel mens als hond en het heeft een tal aan positieve eigenschappen. Het kruid is bloedzuiverend, bloedstelpend, vocht afdrijvend en werkt anti-allergisch.

Brandnetels bevatten onder andere ijzer, calcium, selenium, kalium, magnesium, kiezelzuur, vitamines A, B, C, D, E en K en natuurlijk ook heel veel voedingsvezels.

Maar naast deze positieve eigenschappen zijn brandnetel samen met knoflook dus een heel goed natuurlijk alternatief om teken bij je hond weg te houden.

Wil je weten hoe je dit klaar maakt en nog meer gratis tips ontvangen over natuurlijke anti-teken middelen?