is-het-anti-teken-en-vlooienmiddel-bravecto-levensgevaarlijk

In deze aflevering leer je:

 • Wat is het anti-teken en vlooienmiddel Bravecto precies?
 • Wat zijn de persoonlijke ervaringen van Michael met het middel Bravecto?
 • Waarom er volgens Michael een relatie is tussen de dood van zijn hond en het middel Bravecto;
 • Hoe komt het dat dierenartsen en de fabrikant het nog steeds verkopen ondanks de bijwerkingen?
 • Waar kunnen hondenliefhebbers de petitie vinden tegen Bravecto op het internet?
 • Wat zou je als hondenliefhebbers als alternatief kunnen geven om vlooien en teken bij honden te voorkomen/bestrijden?
 • Belangrijkste levensles die Michael heeft geleerd tijdens zijn leven met honden.

Genoemde links in deze aflevering:

6 antwoorden
 1. ria
  ria zegt:

  Ook mijn oudduitse herder kreeg bravecto toen hij 6 maanden was. Hij begon slecht te eten tot helemaal niet meer te eten. Mee naar de dierenarts geweest. Pijn stillers gekregen hij zou pijn hebben in zijn nek, al had ik daar nooit iets van gemerkt. maar mijn hond bleef weigeren om eten tot zich te nemen. toen dachten we dat zijn puber streken maar zelfs kaas, waas hij dol op was at hij niet. Hij groeide langzamer en ik heb werkelijk alles geprbeerd. Weer naar de dierenarts. Kreeg ik een eetlust op wekker en een drankje om zijn maag te verzachten. Het werkte niet. Echt alles uit de kast gehaald om hem aan het eten te krijgen. Gelukkig dronk hij wel maar ik maakte me echt zorgen. Tot ik per ongeluk een artikel tegen kwam over bravecto . ik zocht op mijn hond weigerd te eten. Geschokt las ik een van de symptomen, gebrek aan eetlust zelfs uithongering met als gevolg ondervoeding. Ik las daar het verhaal van mijn hond. Maar ik las meer veel meer. Het middel zou zelfs langer werken dan drie maanden dus krijgen honden nog al eens een overdosis. Pups kregen het middel en het gif gehalte wat zij binnen kregen was veel te hoog. Gelukkig heeft mijn hond hierdoor geen tweede dosis gekregen en is hij weer gaan eten. Maar waar hij in het begin goed groeide en een zeer goede eter was is hij door de bravecto deels achter gebleven. Helaas zijn er mensen die meer verdriet hebben gehad na het gebruik van bravecto.

  Beantwoorden
  • Maurice (Dierbewust)
   Maurice (Dierbewust) zegt:

   Bedankt voor het delen Ria. Verschrikkelijk om te moeten horen. Je bent niet de enige die veel last ondervind van de bijwerkingen van dit middel. Gelukkig ga je nu goede kant op.

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] DB 008 – Is Het Anti-Teken en Vlooienmiddel Bravecto Levensgevaarlijk? […]

 2. […] DB 008 – Is Het Anti-Teken en Vlooienmiddel Bravecto Levensgevaarlijk? […]

 3. […] over Bravecto en waarom je geen chemische middelen moet […]

 4. […] DB 008 – Is Het Anti-Teken en Vlooienmiddel Bravecto Levensgevaarlijk? […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *