,

DB 009 – Waarom Honden Agressie Kunnen Vertonen aan de Lijn

waarom-honden-agressie-kunnen-vertonen-aan-de-lijn

In deze aflevering leer je:

 • Waarom honden agressie kunnen vertonen aan de lijn?
 • Waarom honden agressief kunnen zijn naar andere honden;
 • Hoe medische problemen bij de hond er voor zorgt dat je hond kan gaan uitvallen naar andere honden;
 • Welke problemen bij uitvallen aan de lijn gedragstherapeut Els Vidts vaak in de praktijk tegen komt;
 • Waarom een hondentuig beter is dan een halsband voor de hond;
 • Waarom de riem van een hond minimaal 3 meter of zelfs liever langer mag zijn;
 • Hoe je kunt voorkomen dat je hond agressie vertoont of uitvalt aan de lijn naar andere honden;
 • Waarom agressie bij honden geen oprechte agressie hoeft te zijn;

Genoemde links in deze aflevering:

5 antwoorden
 1. Monique Hubrechts
  Monique Hubrechts zegt:

  Mijn hond wil absoluut geen tuigje dragen. Ik heb al verschillende soorten geprobeerd. Hij blijft stokstijf staan alsof hij een dwangbuis aan heeft. Het ging iets beter met het perfect fit tuigje. Dan wandelt hij al mee maar kijkt voortdurend naar achter omdat de lijn op zijn rug hangt. Als ik het tuigje nog maar vast heb, gaat hij al lopen, verstopt zich in de bench en wil er niet meer uit komen. Hij is reactief naar sommige honden en valt vooral uit naar geluiden, bv. rolluiken, vrachtwagen, tractor, brommer,… Het gebeurt vaak heel onverwacht zodat ik de situatie niet kan vermijden.

  Beantwoorden
  • Els Vidts
   Els Vidts zegt:

   Beste Monique,
   je hond is dus gevoelig voor aanraking van harnas en lijn, voor geluiden en is reactief naar sommige honden. Ik denk dat we dan het probleem en ook de oplossing breder moeten gaan bekijken. Een eerste idee zou zijn om algemeen het niveau van chronische stress te bekijken en waar kan dit te gaan verminderen. Ik begrijp dat je verhaal ook veel breder is dan wat je hier aan geeft, daarom zou het niet verkeerd zijn om dit samen met een GT even tot in de diepte te bespreken, een bredere aanpak op te stellen en dan indien nodig nog specifiek te gaan werken aan de lijn.

  • Monique Hubrechts
   Monique Hubrechts zegt:

   Klopt helemaal ! Hij heeft chronische stress. Hij komt uit het asiel en ik weet niets over zijn voorgeschiedenis. Ik heb mij zelf verdiept in hondengedrag en al van alles geprobeerd, Monique Bladder, BAT, Control Unleashed, etc… Veel geleerd maar om dit in de praktijk om te zetten heb ik toch hulp nodig ! Hier in de buurt ken ik geen enkele goede GT. Op de Hondenschool kreeg ik het advies om hem een stamp tss zijn ribben te geven ! Daar kom ik dus ook niet meer ! Kan ik bij u eens een afspraak maken. Ik woon in Essen, toch niet zo ver !

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] DB 009 – Waarom Honden Agressie Aan de Lijn Kunnen Vertonen met Els Vidts […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *