,

DB 016 – Veelvoorkomende Oorzaak Van Allergie Bij Honden + de Oplossing

allergie-en-jeuk-bij-honden-oplossing-probleem-oorzaak-bioresonantie

Het is een veelvoorkomend probleem. Honden die dagenlang lopen te jeuken en de hondeneigenaren die met het handen in het haar zitten. Allergie bij honden kan heel divers zijn waardoor het soms lastig is om de oorzaak te vinden.

Wat is de grootste veroorzaker van allergie bij honden? Hoe komt het dat jouw hond weken lang loopt te jeuken? Heeft jouw hond last van jeuk maar het zijn geen vlooien?

Een middel tegen een allergie en/of jeuk zoals bijvoorbeeld prednison is meestal werkzaam van tijdelijke aard. Je lost dus tijdelijk het probleem op maar niet de onderliggende oorzaak van het probleem. In deze podcast gaan we in gesprek met Hélène Versteeg-Severing en zij vertelt je waarom de voeding van jouw hond vaak de oorzaak is van een allergie.

In aflevering 16 van de Dierbewust Podcast Show gaan we in gesprek met Hélène Versteeg-Severing van Back to Balance om te zorgen dat je snel achter de oorzaak van de allergieproblemen komt bij jouw hond.

In deze aflevering leer je:

 • Wat zijn veelvoorkomende allergieën bij honden?
 • Hoe kan je als hondenliefhebbers een diagnose stellen en aan de hand daarvan je hond helpen te behandelen tegen de jeuk/allergie?
 • Welke behandelmethodes gebruikt Back to Balance in de praktijk om de oorzaak van een allergie bij een hond op te sporen?
 • Wat Bioresonantie voor jouw hond kan betekenen bij allergie;
 • Wat ziet Hélène in de praktijk regelmatig gebeuren wat je vooral niet moet doen als je hond last heeft van allergie?
 • Waarom je geen chemische middelen moet gebruiken bij het bestrijden van teken en vlooien bij honden;
 • Waarom voeding een hele belangrijke rol speelt bij jeuk en allergie;
 • Waar een goede en kwalitatieve voeding aan voldoet;
 • Belangrijkste levensles die Hélène heeft geleerd tijdens het hebben en houden van honden.

Genoemde links in deze aflevering:

 

7 antwoorden
 1. Margriet
  Margriet zegt:

  Hartelijk dank voor het sturen van de podcast over jeuk/allergie. Op dit moment zit ik met 1 van mijn honden (kooiker) er midden in.
  Ik heb al de nodige therapieën geprobeerd, maar niets helpt. Eén van de therapieën is de methode met de lecher antenne. Kun jij misschien vertellen wat het verschil is tussen werken met de lecher antenne en bio resonantie methode?

  Beantwoorden
  • Hélène
   Hélène zegt:

   Hai Margriet,

   Het belangrijkste verschil is dat de bioresonantie therapie met een apparaat werkt dat los van de therapeut een meting verricht. De lechner antenne werkt vanuit de therapeut. Doel van beide vormen is om te meten hoe het staat met de vitaliteit van de verschillende weefsels en orgaansystemen. Daarnaast kan je bijvoorbeeld belastingen meten door pathogene microörganismen of andere belastingen van buitenaf.

   Met de bioresonantie kan je, afhankelijk van de apparatuur waar je mee werkt, enkele duizenden metingen verrichten, omdat de apparatuur frequeties combineert en daardoor veelal frequentiespectra meet. Hierdoor wordt de mogelijkheid voor het doormeten van disbalansen bij het individuele dier enorm. Met de Lechner antenne werk je voornamelijk met specifieke frequenties die horen bij orgaansystemen en ziektes.

   Tenslotte is nog het grote verschil dat bioresonantie apparatuur niet alleen gebruikt wordt voor analyse, maar ook voor de behandeling van de disbalansen. De Lechner antenne is vooral een meetinstrument en er worden na de meting andere therapieën ingezet om te behandelen.

   Groet,

   Hélène

  • Margriet
   Margriet zegt:

   Beste Hélène, hartelijk dank voor je duidelijke uitleg. Hoe zou ik een afspraak kunnen maken om ’s te kijken naar de mogelijkheden van bioresonantie therapie voor mijn hond?
   Vriendelijke groet, Margriet

  • Maurice (Dierbewust)
   Maurice (Dierbewust) zegt:

   Beste Magriet,

   Je kunt dan het beste even met hen zelf contact opnemen via hun e-mailadres: info@backtobalancedierenarts.nl. Je kunt ook gebruik maken van de voeding-intolerantie-meting op afstand. Mocht je dit bestellen, weet dan dat je als Dierbewustlid korting krijgt op je bestelling van 10%. Staat in onze ledenomgeving.

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] De podcast kun je hier beluisteren: https://dierbewust.nl/db-016-veelvoorkomende-oorzaak-allergie-honden-oplossing/ […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *