,

Dierenarts Tannetje Koning: Vers Vlees Of Brokken Voor Honden En Katten

Ontdek nu het geheim van de smid en deel deze video met je hele netwerk, zodat we de gezondheid van honden en katten voorgoed kunnen verbeteren!

Hierbij ook de link naar het interview over vaccineren met dierenarts Tannetje Koning.

In dit interview hebben we het genoegen om te spreken met dierenarts Tannetje Koning over honden en kattenvoeding. Je hoort haar praktijkervaringen en verhalen over natuurlijk vers vlees voeding ten opzichte van hondenbrokken met de resultaten.

Tannetje Koning vertelt wat de nadelen zijn van hondenbrokken en kattenbrokken. Ze legt duidelijk uit wat er in hondenbrokken zit vermalen en dat dit ontstekingen tot zelfs kanker op de lange termijn kan veroorzaken.

Schokkend is om te zien dat 70% van alle honden en katten die als laatste redmiddel bij haar terecht komen met chronische klachten zoals huidproblemen, allergieën, darm- en maagklachten geheel opknappen. Het zijn honden die vaak al jaren kampen met ernstige problemen en waarbij hun eigen dierenarts weinig tot geen positieve resultaten behalen.

Het geheim, met de methode hoe Tannetje dit resultaat al jarenlang boekt, wordt ontmaskerd in onderstaande video ;)

Tannetje Koning heeft meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van hondenvoeding en is inmiddels een bekend fenomeen op het gebied van vers vlees. Ze heeft ook een boek geschreven genaamd: Voer voor carnivoren.

Tannetje doet ook aan homeopathie, acupunctuur, Chinese kruiden en nog veel meer andere zaken om honden en katten met problemen weer op de been te krijgen.

25 antwoorden
  1. Karin
    Karin zegt:

    Ik heb een 4 jarige passievolle Field Trial Labrador die 3 weken geleden 2 plassen met gal gebraakt heeft en vervolgens een epileptische aanval kreeg. 2 weken later heeft hij weer gebraakt en een stuk chemisch ruikend vlees gebraakt, dat de structuur van rubber had, en weer een epileptisch aanval kreeg. Beide aanvallen vonden direct na het braken plaats. Verklaarbaar, overstimulatie van de nervus vagus. Ik ben na de eerste aanval direct overgegaan op KVV. Nu 3 weken dus.
    Op zich doet hij het erg goed op KVV. Tijdens de trainingen en de wedstrijd van afgelopen zaterdag vol passie en energie.
    Alleen, thuis vind ik hem mat en moe. Hoort dit bij het ontgiftingsproces? Vrijdag jl. uitgebreid bloedonderzoek laten doen, alles prima in orde.

    Beantwoorden
  2. Quincy
    Quincy zegt:

    Ik heb een vraag over nierfalen in een vergevorderd stadium. Mijn mini malthezertje van 11 jaar heeft nierfalen sinds kort ondekt.. Waarden creat 566! en ureum 44.8. Voeding: kleine porties Trovet renal & oxalate in blik (van DA) en brokjes van hetzelfde merk + Sanimed renal brokjes. Het vlees in blik vindt ze het lekkerst. In dit stadium geef ik haar ook wel een bisquitje gedrenkt in water (heerlijk). Alles in overleg met DA. Medicatie: ipakitine,Emeprid en een homeopatisch niertabletje (geen naam) Ze drinkt nog redelijk. Slaapt heel veel, geniet nog van haar rondje lopen. Mijn vraag is: geeft ik mijn hondje in dit stadium al het beste of is er verandering/aanvulling nodig van eten. Wat raadt u mij aan, ik weet zelf niet wat nu goed voor haar is. Dank Mieke

    Beantwoorden
  3. romke
    romke zegt:

    Helaas hoorden wij bij de overige 30% en zijn de klachten zelfs verergerd na de ‘behandeling’ door Tannetje. Erg jammer ook dat ze hier vervolgens nauwelijks op in wou gaan, en het vooral niet door het door haar bedachte beleid zou komen.

    Beantwoorden
    • Maurice
      Maurice zegt:

      Beste Romke, het is vervelend om te horen dat het bij jouw hond niet aanslaat. Je hebt waarschijnlijk vooraf verwachtingen gehad die achter niet zijn uitgekomen en dan valt het altijd tegen. Het lijkt me verstandig dat je opnieuw contact met Tannetje zoekt en het probleem wederom voorlegt. Tannetje is zeker de beroerdste niet en het heeft weinig zin om hier een negatieve reactie achter te laten op een individuele situatie. Daarnaast zullen er altijd twee kanten aan een verhaal zitten. In ieder geval succes en hopelijk kun je alsnog het probleem oplossen.

  4. Ritha
    Ritha zegt:

    Mijn labrador van net 5 mnd geef ik nu om de dag vers vlees, voorheen brokken. Ik ben hier 1 week mee bezig maar hij lijkt veel jeuk te hebben, ben ik nu te snel met het overgaan op vers, of zal ik dit gewoon even doorzetten (hij heeft geen kale plekken van het krabben)
    Vriendelijke groet Ritha

    Beantwoorden
    • ed
      ed zegt:

      Dat jeuk komt doordat er een ontgisting plaats vind. De afvalstoffen verlaten ze lichaam. Dat jeuk is in het begin. Je kunt het beste doorzetten, overgaan op vlees is vele malen beter en gezonder.

    • Ritha
      Ritha zegt:

      Bedankt voor je antwoord Ed, ik denk dat ik dat inderdaad beter kan doen en de brokjes maar als beloning geven, wegdoen vind ik ook zonde.

  5. Eric
    Eric zegt:

    Beste tannetje,

    Ik heb een vraag over overgang van voeding van brok naar vers vlees.
    Wij hebben een franse bulldog (teefje) en die is 10 weken,en ze is 3,5 kilo,we willen over naar vers vlees(carnibest) omdat we zulke goede verhalen horen over vers vlees .
    Onze vraag is hoe we dat moeten doen bij een pup, en hoeveel we moeten geven.
    Ze krijgt nu 2x per dag brokjes.
    Zijn eigenlijk 2 vragen :-)

    Groetjes eric

    Beantwoorden
  6. admin
    admin zegt:

    Hi Mirjam,

    Goed dat je het video interview met andere deelt, hier zijn ze voor bedoeld! Hopelijk kunnen we op deze manier meer mensen laten ervaren dat er ook dierenartsen zijn die het vers vlees verhaal onderbouwen!

    Beantwoorden
  7. Mirjam
    Mirjam zegt:

    Hoi Tannetje,
    Wat een leuk interview, duidelijk, zoals je lezing ook is. Ik heb de video gedeeld op het schapendoesforum, waar de discussie over vers en brokken weer actueel is. Hopelijk schept dit wat meer helderheid in deze discussie.

    Beantwoorden
  8. Hanneke
    Hanneke zegt:

    Hoi Maria,
    Je hebt helemaal gelijk. Ik heb een foutje gemaakt met de hoeveelheid wat je een hond kan geven.
    Goed dat je hier op reageert, anders krijg je verwarring omtrent dit onderwerp.
    Het is dus 1 tot 2 % van het lichaamsgewicht wat over het algemeen als advies gegeven wordt. Zoals ik al eerder schreef is het belangrijk om in de gaten te houden wat voor jouw hond goed is. Dus kan het best zijn dat de ene hond meer nodig heeft dan de ander met hetzelfde gewicht.
    Zo ken ik een hond van 30 kg die een kg per dag nodig heeft, en een andere hond van 10 kg die nog geen ons per dag nodig heeft.
    Groet, Hanneke

    Beantwoorden
  9. Yvonne
    Yvonne zegt:

    Mijn hond heeft zeer waarschijnlijk een voedselintolerantie. Daarom heeft zij een eliminatiedieet gehad van 4 weken van paardenvlees en rijst. Het vlees even gekookt. Dit vond ze erg lekker. Zij lust wel gekookt vlees maar rauw wil ze absoluut niet eten. Ook niet als het eerst overgoten wordt met heet water. Ik heb verschillende merken kvv geprobeerd maar ze eet het niet. Ik geef haar ook brokken van Wolsblut. Deze vindt ze erg lekker. Heeft iemand ervaring met het niet eten van kvv?

    Beantwoorden
  10. Hanneke
    Hanneke zegt:

    Als je over wilt schakelen naar vers, moet je dit niet van de ene op de andere dag doen. Dan is de kans groot dat je hond diarree, vacht/huidklachten krijgt en wordt lusteloos. De hond gaat dan in erg snel tempo ontgiften. Eigenlijk is dit ontgiften goed voor de hond, alle troep gaat eruit. Beter is het om bijv. 3 dagen in de week vers te geven en dit dan op te bouwen naar iedere dag. Nooit brok en vers samen geven omdat het ene een langzamere vertering heeft, en een maagkanteling kan veroorzaken. Na 2 á 3 maanden zal de hond perfect eruit zien. Je kunt niet verwachten dat het een knop is die je om kunt zetten. Even de tijd geven. Ook de vraag hoeveel men moet geven. Als leidraad 10 procent van het gewicht van de hond. Maar het belangrijkste is, zelf in de gaten houden hoe je hond eruit ziet. Je moet de ribben makkelijk kunnen voelen. Zelf heb ik 2 honden van hetzelfde ras, waarvan er één de bijna helft meer nodig heeft dan de ander. En beiden houden ze hetzelfde gewicht.
    Ik heb eergisteren mijn honden laten enten voor de ziekte van Weil bij Caspar Broekman (alternatieve diergeneeskunde amsterdam), een eigen keuze. En de titer-test wees uit dat ze de komende jaren niet ingeënt hoeven te worden voor de “jaarlijkse” enting, waarvoor men meestal opgeroepen wordt door de reguliere dierenarts.
    Sommige mensen hoor ik zeggen, dat ze toch ieder jaar naar de dierenarts gaan voor enten, zodat hun dier even nagekeken kan worden. Dit nakijken kan toch ook zonder inenting??? Beter voor het dier en je portemonnee.
    Mijn honden zijn supergezond met vers voer, zonder jaarlijkse enting,anti- wormenpillen en vlooiendruppels!
    Groet, Hanneke

    Beantwoorden
    • Maria Becht-Wagner
      Maria Becht-Wagner zegt:

      Hoi Hanneke,
      Hoeveelheid KVV te voeren: 10% van het lichaamsgewicht van de hond klopt niet. Standaard hanteer je bij volwassen honden gemiddeld 2% van het lichaamsgewicht van de hond. Bijvoorbeeld een hond van 30 kg krijgt gemiddeld 600 gram per dag en niet 3 kg! Het blijft met de ogen voeren – de leeftijd en het activiteitsniveau, het merk KVV etc. zijn factoren die ook meespelen bij de voedingshoeveelheid.
      Mijn ‘oudere’ honden krijgen ca. 1,5% van hun lichaamsgewicht en mijn hond van 13 maand krijgt ca. 2,5% van haar lichaamsgewicht.
      Groet, Maria

  11. rob klokgieter
    rob klokgieter zegt:

    Bij ons een hele andere reactie op kvv en vers,honden aan de dunne en geen kracht meer lusteloos en doffe vacht,we hebben het twee weken geprobeerd maar er kwam geen verbetering.
    Dus terug naar de brok we zijn nu met wolfsblut wild paciffic bezich en gaat super voorheen hebben we carocroc 28/20 gevoerd maar de laatste tijd gingen de honden meer en zachte ontlasting krijgen en zink gebrek.
    Zo ziet men maar dat niet iedere hond het goed doet op vers,mijn visie is proberen waar je hond het goed op doet en levendig van is vers of een goede brok endie zijn er echt wel niet alles is troep.

    Beantwoorden
    • admin
      admin zegt:

      Beste Rob,

      Het lijkt mij ook verstandig om naar de hond zelf te kijken waar die het goed op doet. Dat is immers de leidraad. Overigens zegt Tannetje Koning in haar interview dat het even kan duren, dus dat als je overstapt je niet binnen twee weken resultaat hoeft te zien. Je kunt een periode van ontgiftingsverschijnselen hebben, dit kan 1,5 tot 2 maanden duren, maar dit terzijde. , Je zult ongetwijfeld goede brokken hebben, maar je blijft altijd het verhaal van goed-beter-best houden. Dit geldt overigens ook voor verschillende KVV onderling.

    • admin
      admin zegt:

      Hoi Sanny,

      Zou je iets concreter kunnen zijn? Aan de hand van je vragen kan ik geen antwoord geven.

  12. Anka schot
    Anka schot zegt:

    Bedankt voor het duidelijk verhaal,Tannetje koning ken ik niet persoonlijk, maar ken wel haar boek
    Voer voor Carnivoor.die ik bezit.en ik volg haar ook op Barfplaats! Interessant interview over dat ontwormen ook.Ik heb het naar verschillende hondenvrienden de mail door gestuurt!

    Beantwoorden
  13. admin
    admin zegt:

    Hee Roos,
    Fijn dat je het beeldmateriaal over vers vlees waardeert en kunt gebruiken. Goed om te zien dat je je zo breed inzet. Met betrekking tot de ervaringen kan ik je alleen maar gelijk geven ;)

    Beantwoorden
  14. Roos Burggraaff
    Roos Burggraaff zegt:

    Beste Maurice en Tannetje,
    Bedankt voor jullie heldere verhaal!!
    Prettig om het nu op beeld te hebben, ga het zeker delen. Maar ook actief inzetten om mensen te helpen en te overtuigen voor zover sommigen dit nodig hebben. Zodra je ziet hoe je hond en kat op rauw reageert heb je eigenlijk geen overtuiging meer nodig ;-)
    Groeten, Roos Burggraaff

    Beantwoorden
  15. Hanneke
    Hanneke zegt:

    Duidelijke taal! Maar ja, Tanneke is dan ook een begrip wanneer je het over voeding hebt. Daarbij ook nog eens een prima dierenarts. (wat ik van een insider heb gehoord)

    Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Bekijk ook het veelbekeken interview over voeding met Tannetje Koning – Vers vlees of brokken voor honden en katten. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *