Het schijnt dat je lastig binnen de deuren van een brokkenfabrikant komt. Dit bleek ook toen de Keuringsdienst van Waarde op onderzoek uit ging. Zij hielden een onderzoek naar wat er in honden en kattenvoer verwerkt zit. Helaas is dit lastig te achterhalen. Je vraagt je dan af of de fabrikanten iets te verbergen hebben?

Waar komen de bekende merken vandaan? Wat zit er eigenlijk allemaal in deze brokken? Wie doet er onderzoek naar? En het allerbelangrijkste nog, op wie en op welke manier wordt dit getest?

>> nieuwe video Dierlijke Bijproducten In Hondenvoeding – Keuringsdienst van Waarde

Testen

In deze filmrapportage komt het een en ander naar voren over honden en kattenvoeding. Deze video’s geven je een indruk hoe sommige merken te werk gaan. Jammer dat ze niet dieper in gaan op welke manier er bepaalde dieren worden getest om tot de uiteindelijke resultaten te komen. Ook zijn er vast goede brokkenmerken die hier van walgen. Dus laten we absoluut niet iedereen over een kam scheren!

Welke kwaliteit hondenbrokken voer jij?

Dit is bedoeld om je wakker te schudden. In brokken onderling zit veel verschil in kwaliteit. In het ene brokkenmerk zit minder dan 5% vlees terwijl er ook brokken te vinden zijn die meer dan 80% vlees bevatten. Daarom aan jou de vraag: Weet jij eigenlijk welke kwaliteit hondenvoer je geeft?

Kijk je mee?

Ik raad je aan om de video’s te bekijken. Het televisieprogramma van de Keuringsdienst van Waarde heeft nog 3 afleveringen uitgezonden die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet.

Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties!