Elfstedentocht? Laat je hond niet op het ijs

Heel Nederland is in de ban van de Elfstedentocht. Helaas zie je in deze ijskoude tijden veel honden over het ijs rennen, vliegen en glijden. Dit is absoluut niet bevorderlijk voor de hond. In deze video leg ik uit waarom niet. Ook geef ik tips hoe je om kunt gaan met pekel om de poten van de hond goed schoon te krijgen. De video is inmiddels verwijderd.

 

 

9 antwoorden
 1. admin
  admin zegt:

  Hoe simpel het ook klinkt, je kunt het beter voorkomen. Het is in een ogenblik gebeurd.. voordat je er erg in hebt.. zelfde geld voor aanlijnen bij drukke wegen etc…

  Beantwoorden
 2. Mirjam
  Mirjam zegt:

  Ik wil er toch nog even op reageren, ookal is het ijs nu al weg(gelukkig)
  Ik heb namelijk weer eens een triest verhaal gehoort op de hondenschool.
  Een franse buldog pup die in de andere groep trainde was tijdens het wandelen op het ijs gerent en is er door gezakt, het baasje heeft hem niet kunnen redden omdat het hondje er reeds onder was komen te zitten.
  De brandweer heeft later het dode pupje eruit gehaalt;(…
  Als de sloten en mertjes enz. Bevroren lijn je hond aan, is mijn advies! liever een keer extra aangeleind dan een jeer te weinig…

  Beantwoorden
  • Mirjam
   Mirjam zegt:

   Meertjes moet het natuurlijk zijn;)
   En de laatste zin klopt ook niet…
   Liever een keer te veel aangelijnd dan een keer te weinig..
   Lang leve de ipad;)

 3. admin
  admin zegt:

  Hi Anka,

  Ik ben het volledig met je eens. Het enige ‘voordeel’ is dat baaslief wel de lachers op zijn hand krijgt omdat de hond steeds uitglijdt en valt.

  Gister stond ik op het ijs en er was iemand die zijn hond aan de lange lijn mee nam. Die stond te praten en de hond was door alle mensen heen aan het lopen aan de lange lijn. Tussen de schaatsers die moeite hadden om te blijven staan. Met andere woorden: onvoorspelbare reactie van een schaatser en de hond is de dupe want die heeft onherstelbare schade van zo’n scherp ijzer.

  Noem het dom maar sommige mensen zijn echt onwetend! Onze taak is om ze hiervan op de hoogte te brengen, vandaar dit filmpje ;)

  Beantwoorden
 4. Anka schot
  Anka schot zegt:

  Goede tip geef je hier, over honden niet op het ijs. bij mij in het park doen de mensen zo dom,gooien ze een bal op het ijs en de hond rennen en je ziet ze met hele achterkant uitglijden levens gevaarlijk! Hoe hunnen de mensen zo dom zijn? Als het dadelijk dooit is het leed niet te overzien.

  Beantwoorden
 5. admin
  admin zegt:

  Hi Hanneke, bedankt voor je reactie. Hoe goed en simpel een oplossing soms kan zijn ;) Ik ben blij dat je jouw ervaring deelt met de mensen hier!

  Keep up the good work.

  Groeten, Maurice

  Beantwoorden
 6. Hanneke
  Hanneke zegt:

  Hoi Maurice, Goede tip over honden op het ijs. Echt gevaarlijk. Gister nog een hond in een wak terecht gekomen. Hij zat achter een waterhoentje aan en deze holde naar het wak…plons. Gelukkig goed afgelopen.
  Wat betreft de poten van de hond. Ik heb de haren zoveel mogelijk weggeknipt, maar dat is bij mijn honden niet voldoende. Er zijn dure middelen in de handel voor de honden met haren tussen de pootjes. Ik heb pas zo’n middel (€20,00) uitgeprobeerd en de poten van mijn hond vlak voor de wandeling ermee ingesmeerd. Na 10 minuten liep ze te hinkelen vanwege de sneeuwklontjes tussen de kussentjes. Ook had ik vaseline bij me, dit dik op en tussen de tenen gesmeerd, en dit bleek stukken beter. Onzin die dure middelen!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *