Eindelijk begint het door te dringen bij sommige supermarkten en vleesleveranciers. Unilever stapt af van de plofkippen onder andere door de druk van Wakker Dier. In dit artikel van het NRC is te lezen dat Unilever er aan gaat geloven. Wakker Dier strijdt al jaren voor een beter dierenwelzijn met haar campagnes over de vleeskip.

Helaas blijven veel consumenten hun kop in het zand steken. Als we maar niet h0even te zien en te horen onder welke erbarmelijke omstandigheden de kippen leven en worden vetgemest om vervolgens te worden geslacht, dan vindt men het wel best.

De reguliere vleesindustrie

We hebben er al eerder een stuk aan gewijd in het blog: ontdek de geheimen van de reguliere vleesindustrie. Je kunt zien hoe het leven van een plofkip is en bevat schokkende beelden. Toch vind ik het belangrijk om mensen keer op keer op de feiten te wijzen. Niet alleen voor een beter leven van de kip maar ook voor je eigen gezondheid en die van jouw hond of kat.

Kies jij voor een beter leven?

Je kunt dit leed van veel dieren voorkomen door voor biologisch vlees te kiezen. Hoe en waarom je hiervoor moet kiezen leg ik uit in Kies jij voor regulier, scharrel of biologisch vlees?

Alleen kun je moeilijk verandering brengen in deze situatie, maar hoe meer mensen dit te weten te komen hoe sneller hier een einde aan gemaakt kan worden. Het is in ieder geval goed voor jou en de gezondheid van je dieren.

Stop de plofkip, kies voor Dierbewust!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *