In deze video vertel ik je wat mijn persoonlijke ervaringen zijn met het hondentuig van Haqihana. Dit tuig heb ik in totaal ruim 24 maanden getest.

Andere tuigen die we een gereviewd hebben zijn onder andere:

 1. Hurtta Pro Y Hondentuig

 2. Julius K9 Hondentuig

Uiteraard ben ik ook benieuwd welke ervaringen jij met dit hondentuig hebt en welke alternatieven jij mogelijk geprobeerd hebt.

Hieronder is ruimte om jouw ervaringen te ventileren en wellicht heb je nog voorkeuren voor een hondentuig dat je graag getest ziet door Dierbewust.

4 antwoorden
 1. Jacolien
  Jacolien zegt:

  Hoi Maurice, dit tuig ziet er mooi en comfortabel uit. Sinds kort heb ik het zogenaamde Ttouch tuig. Hierbij zitten ook clips aan de voorkant zodat je hond óók z’n hoofd niet door het tuig hoeft te steken, wat sommige honden niet prettig vinden (én zit er een ring aan de voorkant (borst) zodat je twee contact punten hebt voor de riem) Is dat bij dit tuig ook het geval?

  Beantwoorden
  • Maurice (Dierbewust)
   Maurice (Dierbewust) zegt:

   Hi Jacolien, dat klopt er zit bij dit tuig een ring aan de voorkant (bij de borst). Ik dacht hetzelfde dat hij daarvan last zou hebben, maar volgens mij valt dat wel mee.

 2. Sabrina
  Sabrina zegt:

  Volgens mij ook 1 van de weinige tuigen die op zoveel punten verstelbaar is? (band om de buik, maar ook het gedeelte tussen de poten en om de hals). Wat ik me wel afvraag is, hoe vind je het materiaal? Ik heb een hond met een hele dunne vacht en vraag me dus af of het niet gaat schuren omdat het tuig toch wat schuift?

  Beantwoorden
  • Maurice (Dierbewust)
   Maurice (Dierbewust) zegt:

   Ha Sabrina, leuk dat je reageert en een goede vraag. Dit is precies hetgeen waar ik in het begin bang voor was. Ik heb in het verleden namelijk een tuig gehad dat schuurde bij de hond. Tot nu toe heb ik zeker niet de ervaring. Ik heb een trainster gevraagd die met dezelfde tuigen werkt… ook zij heeft hier nog geen problemen mee gehad. Dus tot zover kan ik die vraag met een NEE beantwoorden.

   Mocht jij andere ervaringen opdoen, dan hoor ik het nog graag van je :)

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *