Het Immuunsysteem Verbeteren van jouw Hond (VIDEO)

In deze video bespreken we het lichaam van de hond en het immuunsysteem.

Het lichaam van de hond heeft een perfect werkend systeem om het lichaam te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf; namelijk het immuunsysteem.

Het immuunsysteem wordt ook wel het afweersysteem of ,,de weerstand’’ genoemd.

In deze video is Maartje Auceps bij Holistisch dierenarts Caspar Broekman in Amsterdam, om dieper in te gaan op het onderwerp ,,weerstand’’.

Regulier gezien is weerstand het functioneren van het immuunsysteem.

Natuurgeneeskundig bekijken we dit begrip in bredere zin. Hier ligt de nadruk op het darm-immuunsysteem. Filosofisch gezien gaat het om de ,,weerbaarheid’’ van de hond. Wat slikt de hond (figuurlijk) allemaal?

Bekijk hoe je met Probiotica de rust kunt terughalen in de darmen van jouw hond

Ook wordt de driehoeksverhouding uitgelegd en welke invloed dit op elkaar heeft tussen:

 1. (1) immuunsysteem;
 2. (2) het zenuwstelsel;
 3. (3) het hormoonstelsel.

Caspar Broekman vertelt over het belang van goede hondenvoeding en de relatie met het darm-immuunsysteem. Je kunt het immuunsysteem versterken door de juiste voeding te gebruiken.

Goede voeding levert namelijk de juiste bouw- en brandstoffen voor het lichaam en je wilt zo min mogelijk ballaststoffen.

Ook het voeren van granen (welke vaak voorkomen in hondenbrokken) komt aan bod. Gluten (een groep eiwitten in granen) zouden de darmen kunnen irriteren en daarmee het immuunsysteem indirect belasten.

Hoewel niet iedere hond er zichtbaar last van heeft, is zetmeel een ballaststof; het blijft hangen in het lichaam.

Hierop aanhakend wordt het begrip weerstand vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde besproken, oorspronkelijke acupuncturisten kennen het begrip immuunsysteem namelijk niet.

Er zijn zeker kruiden die op het immuunsysteem werken. Meestal stimuleren zij het immuunsysteem. In sommige gevallen – zoals bijvoorbeeld allergie of auto-immuunziekten – is dit niet verstandig. Caspar legt uit waarom je in sommige gevallen eerst het lichaam van de hond eerst tot rust moet brengen.

Wil jij het immuunsysteem herstellen of versterken bekijk dan de video.

Vond jij deze video leerzaam? Wij zijn benieuwd naar jouw mening!

5 antwoorden
 1. els
  els zegt:

  Hi Maurice,
  Ja ook de kruiden van Zwergnase gebruik ik dank zij jouw info. Overigens wat, denk ik, ook heel belangrijk is, is het thema: “Ontwormen”. Mijn hond heeft sinds december 2013 geen wormkuur meer gehad. Ik stuur iedere 3 maanden zijn poep op naar het Vetlab.
  “Het Woud” en laat de gebruikelijke wormen & eitjes + Giardia testen. Nu is het ook mogelijk om op hartworm te checken. Resultaat al meer dan een jaar is mijn hond wormvrij! Geen onnodige 3 maandelijkse afbraak van de darmflora!!

  Dank voor alle info Maurice!!!
  Hartelijke groet, els

  Beantwoorden
 2. els
  els zegt:

  Beste Maurice, ook deze video is zeker meer dan de moeite waard om het te zien.
  Voor mij was die zeer interessant en ook toepasselijk. Mijn hond had n.l een zwak immuunsysteem t.g.v teveel antibiotica-kuren waardoor hij overgevoelig werd voor hotspots, blaasontstekingen en Giardia. Mijn hond was erg ziek van de Giardia; braakte en poepte bloed tot ik een artikel in mijn handen kreeg en wist: ‘dit is het’. De dierenarts had het tot dan toe niet herkend. Intussen kreeg hij (veel) te vaak een anti-bioticum kuur waardoor zijn immuunsysteem grondig verpest was. Daarom ben ik gestart met vers vlees van Bandit + de kruiden van Zwergnase om de darmflora op te bouwen en heb goede hoop dat het in orde komt.
  Voorstel: Zou een verkorte versie + de uitgebreide versie van zo’n video mogelijk zijn??

  Beantwoorden
  • Maurice (Dierbewust)
   Maurice (Dierbewust) zegt:

   Ha Els, leuk dat je reageert en fijn om te horen dat de informatie waardevol voor je is. Ben je via DB ook aan Zwergnase geraakt of heb je dat zelf gevonden? Zelf ook positieve ervaringen mee en veel mensen gebruiken het ook voor zichzelf.
   Wat betreft de video’s, dit is de verkorte versie (hoop dat jij dit ook zo ziet??) Het hele interview is in delen opgeknipt en zullen zeer binnenkort verschijnen, waardoor je het hele interview in delen kunt zien :)

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *