In deze video leg ik uit welke hoeveelheid vlees een volwassen hond per dag hoort te krijgen. De belangrijkste richtlijn en tip is uiteraard om goed naar jouw hond te kijken. De ene hond hond heeft wat meer vlees nodig dan de andere.

De meeste honden doen het goed op de hoeveelheid van 20 tot 30 gram per kilo lichaamsgewicht. Weegt jouw hond bijvoorbeeld 30 kilo dan zal hij volgens deze norm dus (20 gram x 30 kilo)= 600 gram tot 900 gram moeten krijgen.

Nogmaals dit is een richtlijn wat wil zeggen dat de gemiddelde hond het hierop goed doet. Misschien beweegt jouw hond wel veel meer waardoor hij ook meer voeding nodig heeft.

Als je vragen hebt kun je deze natuurlijk stellen!

2 antwoorden
 1. humblé
  humblé zegt:

  Hallo Tanneke

  Ik heb een paar vragen. Allereerst heb ik een witte herder die nu bijna 1,5 jaar is. Hij eet slecht vind ik.
  Ik wil over gaan op vers vlees, maar hij weegt 33 kilo en is 73 cm hoog. Op internet staat dat hij 66 cm
  hoog word en tussen de 35 en 40 kilo moet wegen, ik houd dus de 40 kilo aan, dan weegt hij 7 kilo te
  weinig. Ik denk dat ik hem dan ongeveer 1 kilo vlees per dag moet geven. wat voor vlees, wat zijn de
  aanvullingen die hij dan nodig heeft. Waar haal ik die. Moet het vlees rouw of niet. met been of niet.
  En dit gaat erg duur worden. Ik hoop dat u terug mailt.

  vriendelijke groet Petra

  Beantwoorden
 2. Xandra
  Xandra zegt:

  Hallo
  Ik geef mijn honden s’morgens cavom en s’avonds vlees. Kvv, soms krijgen ze een kraakbeenbot of een vissekop of vuile pepns of iets anders heels. Hier ben ik een dik jaar geleden mee begonnen. Mijn honden zien er heel goed uit en hebben misschien in dit jaar 1 x diarree gehad. Ik kan eigenlijk zeggen dat de hond van 10 die eerst veel problemen had met haar poepertje dit nooit meer heeft gehad sindsdien, Je vraagt je af waarom dan niet altijd vers? Dat gaat gewoon niet in ons huishouden. Wat kan er gebeuren als ik dit doe? Is dit nou echt zo slecht?
  groeten van Dax (bastaardje, 10 jr) Guus (beauceron, 5jr) en Sjakie (bordercollie, 7mnd)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *