In onderstaande video wordt uitleg gegeven door dierenarts Brenda Ooms over de VacciCheck titerbepaling voor honden. Veel lezers hebben via dit blog vragen gesteld met betrekking tot het onderwerp titerbepaling en het vaccineren / inenten van hun hond. Enkele vragen die het interview worden beantwoord zijn onder andere:

  1. Wat zijn de voor- en nadelen van een VacciCheck titerbepaling?
  2. Hoe betrouwbaar is een VacciCheck titerbepaling?
  3. Hoe gaat een VacciCheck titerbepaling in zijn werk?

>> Download gratis de “7-daagse Vaccinatie Cursus voor honden” zodat je precies weet op welke manier je jouw hond het beste kunt laten vaccineren

Laat hieronder jouw reactie achter op het blog met jouw ervaringen: Wat vind jij van de VacciCheck Titerbepaling? Deel dit artikel zo veel mogelijk met andere hondenliefhebbers zodat er meer duidelijk komt over vaccineren bij honden.

Hier vind je de lijst met dierenartsen in Nederland waar je de VacciCheck Titerbepaling kunt laten uitvoeren op de site van NML Health.

Voor CPV, CDV, CAV en FPV is er volgens NML Health bewezen dat er een zeer sterke correlatie bestaat tussen de aanwezigheid van virus neutraliserende antilichamen in het serum en de bescherming tegen infectie en ziekte.

De bepaling van de hoeveelheid antilichamen is nu goed, effectief en betrouwbaar mogelijk in de praktijk met behulp van de VacciCheck testkit. Voor de test kan serum, plasma en vol bloed gebruikt worden. Zowel in de VS als in Engeland worden deze tests al op grote schaal gebruikt.

De betrouwbaarheid van de testen is volgens NML Health als volgt:

Ziekte                                             Sensitiviteit         Specificiteit
Canine Distemper Virus                    100%                 92%
Canine Parvo Virus-2                         88%                 100%
Canine Adeno Virus-1                        94%                   93%
FelineHerpes Virus-1                          93%                   96%
Feline Calici Virus                               90%                   91%
Feline Parvo Virus                               89%                   98%