Ik Heb Jouw Hulp Nodig!

Zoals ik je al eerder heb verteld ben ik bezig met het schrijven van een nieuw E-book. Een E-book die als handleiding zal fungeren voor de mensen die kant en klaar vers vlees (KVV) willen gaan geven aan hun hond of kat.

Bij het overstappen van hondenbrokken naar vers vlees komen vaak aardig wat vragen boven drijven. Daarom wil ik je vragen om al deze punten te noteren waar jij destijds vragen over had of nu wellicht nog steeds hebt. Dan kan ik deze punten (die gerelateerd moeten zijn aan het onderwerp KVV) stapsgewijs uitleggen en meenemen in mijn nieuwe E-book.

Je kunt deze punten onder de video achterlaten, dan ben ik je erg dankbaar!

7 antwoorden
 1. Datze
  Datze zegt:

  Ik hoop dat ik niet te laat ben : dit zou ik graag willen weten: Is het waar dat het beter is om de hond maar 1 x per dag te voeren? Wat zijn goede tussendoortjes / beloningen in combinatie met KVK? Kan men KVK en Barf combinieren? Hoe maakt men overstap van KVK naar Barf? Kan rauw kippenvlees ECHT geen kwaad? Wat moet een Barf maaltijd inhouden om compleet te zijn? Hoveel rauwe eieren per week zijn verantwoord?
  Heel veel sucses!

  Beantwoorden
 2. Angelique
  Angelique zegt:

  Hallo Maurice,
  Allereerst wat een goede informatieve site, complimenten! Ik geef mijn eigen hond sinds 7 maanden dagelijks versvlees en ben erg tevreden. Een aantal vragen die ik van te voren had of die ik van cursisten, die ik versvlees aanraad hoor ,staan al in bovenstaande reacties en verder:
  – Wordt mijn hond er agressiever door, door testosteron, ik heb hier geen ervaring mee, maar is dat zo? Zo ja/nee, waarom wel/niet?
  – Maakt het uit welk vlees ik koop er zijn verschillende soorten, kip, rund, lam, eend etc. Variëren?
  -Hoeveel moet ik geven?
  – Moet mijn hond wennen aan de (andere) bacteriën van rauw voer.
  – Moet ik nog pasta, rijst of aardappelen geven.
  Dat was het. Succes met je boek. Ik kijk ernaar uit!
  Hartelijke groet,
  Angelique

  Beantwoorden
  • admin
   admin zegt:

   Hi Angelique,

   Perfect, dat zijn weer een paar mooie vragen om toe te lichten. Dank! Ik zal je op de hoogte houden..

   Groetjes Maurice

 3. Mirjam
  Mirjam zegt:

  Hallo,
  Hier wat punten die misschien belangrijk zijn:
  Kan ik mijn hond af en toe een ei geven?
  Met of zonder schil? Rauw of gekookt?
  Er zijn komplete en niet komplete versies kvv, welke moet ik geven?
  Als ik kvv voer, wat moet ik dan als beloning geven (trainen)?
  Ik lees op het internet dat mensen een groentemix erbij geven, is dit nodig?

  Ik hoop dat je er wat aan hebt!
  Groetjes
  Mirjam

  Beantwoorden
 4. Hanneke
  Hanneke zegt:

  Hoi Maurice,
  Hier wat dingen die bij mij opkomen, hoop dat je er wat aan hebt.
  Groet, Hanneke
  Kan ik meteen overstappen van brok op vers vlees? …. Beter is om dit op te bouwen. bijv. 3 dagen vers vlees en zo kan je dit opbouwen.
  Mijn hond krijgt juist huidklachten nu ik vers vlees geef, kan ik dan toch beter brok blijven geven?…De hond is aan het ontgiften dankzij het vers vlees, dat komt er uit via de huid. Even wat rustiger aan doen met opbouwen.
  Wanneer kan ik mijn hond verse botten geven?….Kipppennek en andere zachte botten kan meteen. De hardere/grotere botten kan na ongeveer 3 maanden. Het maagzuur is dan al veel zuurder. Hou in eerste instantie in de gaten dat je hond geen schrokker is, anders kan hij last krijgen van te harde ontlasting. Samen kluiven (het bot vasthouden terwijl de hond eraan kluift) is hierbij goed en daarnaast perfect voor het sociale contact met jou en je hond.
  Kan ik brok mengen met vers vlees?…. Nee, omdat de vertering verschillend is kan dit vooral bij de grote rassen een maagkanteling veroorzaken.
  Als ik mijn hond alleen vers vlees geef, kan ik dan als ik op vakantie ben brok geven?…Liever niet, sommige honden reageren hierop met o.a. jeukklachten. Er is wel verpakte voeding te koop die sterk op het vers vlees lijkt. Maar vaak is overal wel vers vlees te verkrijgen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *