Deze week was ik op bezoek bij dierenarts Caspar Broekman van Alternatieve Diergeneeskunde Amsterdam. Het interview heb ik helaas moeten inkorten tot 17 minuten om te zorgen dat iedereen zijn aandacht erbij kan houden. Ik zal voor de liefhebbers het gehele interview online zetten van 43 minuten.

Alternatieve geneeswijze

Caspar Broekman is een inspirerende dierenarts waar je op gebied van kennis nog veel van kunt leren. Hij kijkt naar mijn idee verder dan de meeste reguliere behandelingen. Naast dierenarts behandelt hij op alternatieve wijze om de dieren met problemen opnieuw in balans te krijgen. Caspar krijgt vaak moeilijke gevallen in zijn praktijk die bij de reguliere dierenarts niet verder komen. Hij weet vaak een oplossing te vinden met positieve resultaten. Ook op het gebied van natuurlijke voeding heeft hij interessante en leerzame informatie. Kijk voor meer informatie hieronder het interview.

Het gehele interview

Het gehele interview van 43 minuten kun je hier bekijken. Persoonlijk vond ik het een heel leuk gesprek waarin Caspar vrijuit spreekt over zijn carrière als dierenarts. Ook geeft Caspar in het interview (zonder bewerking) een paar goede tips wat je kunt doen met honden die bang zijn voor vuurwerk. Een echte aanrader dus om te kijken.

Druppels voor stressvermindering

Zoals beloofd in het interview heb ik hieronder het lijstje met de namen van druppels die Caspar benoemde, die je kunt gebruiken bij een angstige hond met vuurwerk. Mocht je hierover vragen hebben neem dan gerust contact op.

  • Valeriaan, Hop, Passieflora
  • Bach Rescue, Walnut, Mimicus, Aspen
  • Stress Phytonics
  • Puur nervositeit

Suggesties voor interviews?

Vond je dit interview met Caspar Broekman leuk? Kijk dan ook naar interview #1: Op bezoek bij dierenarts Stefan Veenstra.

Heb je nog opmerkingen, reacties of eventueel suggesties voor een volgend interview, laat het mij dan hieronder even weten door middel van een reactie. Dan kan ik daar zo snel mogelijk mee aan de slag.