Interview #1: Dierenarts Stefan Veenstra met zijn ervaring over dierenvoeding

Elke dierenliefhebber wil wel graag een kijkje achter de schermen nemen bij een dierenarts. Kort geleden was ik op bezoek bij de pro vers dierenarts Stefan Veenstra van Natuurlijk Gezonde Dieren uit Amsterdam. Bekijk in dit interview welke voeding Stefan Veenstra zijn klanten adviseert.

 

Het gehele interview

Het bovenstaande interview is vanwege de lengte van de video ingekort tot de hoogtepunten, mocht je het gehele interview willen zien dan kun je die hier bekijken.

Suggesties voor interviews?

Vond je dit interview met Stefan Veenstra interessant/leerzaam/leuk? Kijk dan ook: Interview #2: Op bezoek bij dierenarts Caspar Broekman

Laat dan even een reactie achter op dit bericht! Je mag dan meteen ook suggesties geven voor andere dierenartsen of inspiratievolle personen waar je graag soortgelijke interviews van zou zien. Ik ga dan kijken wat ik voor je kan doen!

21 antwoorden
 1. frieda, holland
  frieda, holland zegt:

  Leuk dat interview met mijn DA Stefan!!
  Ik heb hem al ruim 5 jaar als DA en dat bevalt me prima.
  Misschien kun je ook eens aandacht schenken aan de entingen. Stefan titert nl (doet Tannetje ook) en onze jongste rottweiler (nu 5,5 jaar) is niet verder gekomen dan de puppy entingen van de fokker. Nog steeds heeft ze voldoende antistoffen en de oudste, nu 8,5, heeft tot 2,5 jaar keurig entingen gehad tot ik overstapte naar Stefan en ze zoveel antistoffen had dat ook zij tot nu toe niet meer geënt is en dat terwijl de meeste dierenartsen vrolijk ieder jaar opnieuw die spuiten erin jagen (en er aan verdienen natuurlijk). Ook van die entingen is bekend dat die heel wat narigheid kunnen veroorzaken en ook dat weet het grote gros honden- en kattenbezitters niet. Onze kat is vanaf 3 jaar nooit eer geënt en mevrouw is nu net 16 jaar geworden!!!

  Tot slot: blijf vooral doorgaan met dit soort interviews en artikelen!!!!

  Beantwoorden
  • Gemma Kivits
   Gemma Kivits zegt:

   @miriam

   Wij gaan altijd naar Dierenkliniek Hoogveld, deze zit in Hintham. Daar nemen ze altijd voldoende tijd voor je en leggen alles ook duidelijk uit.

   Ik lees ook dat je nu KVV wil geven aan je hond, maar ook de kosten zo laag mogelijk probeert te houden (wat heel logisch is) Je zou de KVV van Kivo petfood kunnen proberen, deze is bijna de helft goedkoper dan Carnibest (v.a. €1.25 per 500 gram).
   Ik geef al jaren Kivo en ben daar zo tevreden over dat ik daarom ook een verkooppunt ben van dit merk.

  • Mirjam
   Mirjam zegt:

   Hoi,
   Ik heb gelezen op het internet dat de dierenarts hoogveld in hintham(is trouwens vlakbij) vers vlees adviseert. Is dat waar?
   Dan zou ik voortaan naar die dierenarts gaan…
   Plukkie trilt namelijk al in de auto als we op een hobbelige weg rijden omdat hij zo bang is voor de DA. Plukkies nagel was een jaar geleden afgebroken en die moest eruit worden getrokken…
   Zonder verdoving.
   Bovendien adviseert mijn Da 4 keer per jaar te ontwormen en RC te voeren.

  • Mirjam
   Mirjam zegt:

   Ik voer nu trouwens carnibest en smuldier. Af en toe krijgt hij farfood fresh en een keer in de week een makreel of een andere vis als hele maaltijd. Het bevalt goed!
   Zijn tandsteen is een stuk minder geworden!

  • Gemma Kivits
   Gemma Kivits zegt:

   @Miriam
   Dierenkliniek hoogveld is idd een voorstander van vers vlees. zij zullen dit in bijna alle gevallen aanbevelen. Zij zijn ook heel open en eerlijk en altijd vriendelijk (zijn ook eerlijk als zij een fout hebben gemaakt, deze zullen zij tem alle tijden eerlijk toegeven)

   Het feit dat jou dierenarts RC voeding aanbeveelt is omdat zij daar een percentage voor krijgen, maar RC is echt niet de beste voeding (je betaald voor het merk, zoals bij meerdere merken). Omdat de hond op die voeding zit is het idd aan te bevelen om hem/haar 4x per jaar te ontwormen, dit omdat die voeding daar niet tegen beschermd.
   Ik heb mijn honden vanaf het moment dat ik ze heb nog nooit ontwormd en ze zijn nu 2 en 11 jr. de een zit op KVV en de ander op brokken en ze hebben beide nog nooit ergens last van gehad. Ook ontvlooien doe ik niet aan.

   Als jou hond het goed doet op KVV moet je dit zeker blijven geven, zelf weet je tenslotte wat goed voor je hond is.

 2. Maurice Flinterman
  Maurice Flinterman zegt:

  @ Meike, we zullen je suggesties zeker meenemen. Dit zijn inderdaad bekende namen!

  @ Yvonne, Daar sla je de spijker op zijn kop. Dat tegendeel gaan we bewijzen en laat dat nou net het doel zijn van de interviews ;)

  Beantwoorden
  • Mirjam
   Mirjam zegt:

   Hallo,
   Ik vind het interessante interviews!
   Zelf voer ik Renske, maar daar vind ik niet veel over op het internet.
   Renske is licht gestoomd vlees(80%)
   Helaas is er bij onze Dierenarts ook een hele vooraadskast met RC en word er geadviseerd 4 keer per jaar te ontwormen.
   Ook is het niet mogelijk alleen tegen de ziekte van weil te enten…
   Waren er maar zulke dierenartsen als in de interviews in onze buurt…
   Gr. mirjam

  • admin
   admin zegt:

   Hi Mirjam,

   Bedankt voor je compliment. Fijn dat je er veel aan hebt!
   Renske is niet echt een vers vlees voeding. Het is namelijk ook buiten de ijskast houdbaar, er zitten dus blijkbaar conserveringsmiddelen in. Anders blijft vlees niet langer houdbaar dan een paar dagen, buiten de vriezer.
   Waar woon je precies? Wellicht kunnen we een goede dierenarts bij je in de buurt aanraden.

   Gr. Maurice

  • Mirjam
   Mirjam zegt:

   Hoi,
   Op de site van renske schrijven ze dat er geen geur, kleur, smaak-en conserveringsmiddelen inzitten, en dat het lang houdbaar is doordat het licht was gestoomd…maar je moet natuurlijk niet alles geloven;)
   De naam klopt inderdaad ook niet echt, want het is niet echt vers vlees…het zou moeten zijn: vlees gestoomd;)
   Maar goed ik woon in Den Bosch en dan aan de kant van Rosmalen.
   Gr. mirjam

  • Mirjam
   Mirjam zegt:

   Oja, weet je nog een adres in of in de buurt van Den Bosch waar je KVV kunt kopen?
   Bestellen kan ik ook wel maar doordat ik een klein hondje heb (maltezer) bestel ik niet veel, en met de bezorgkosten erbij… Ik kan hier alleen smuldier en rodi verkrijgen, zover ik weet.
   gr. Mirjam

  • admin
   admin zegt:

   Je slaat de spijker op zijn kop. Rauw vers vlees is buiten de vriezer niet langer houdbaar dan een paar dagen. Je moet je afvragen welke gevolgen stomen voor het vlees heeft. Ik weet niet hoeveel kilo je wilt bestellen en of je een opslag hebt. Vanaf 20 kilo wordt het interessant voor je om te bestellen. Kun je dit niet kwijt, dan zou je naar een dierenwinkel in Den Bosch kunnen zoeken die vers vlees verkopen.

  • Mirjam
   Mirjam zegt:

   Hoi,
   Ik was al van plan om over te stappen, nadat ik de interviews had gezien.
   renske kostte me 1 euro per dag, belachelijk duur, als je bedenkt dat mijn hond 6,5 kilo weegt…
   Smuldier kost me 25ct per dag, dus ik heb net 3 pakjes gekocht en ik ga van de week nog naar een andere dierenspeciaalzaak om canibest te halen.
   Ik denk dat ik met KVV uiteindelijk veel goedkoper uit ben.(ook met de DA kosten, Plukkie had laatst een Anaalklierontsteking:50 euro verder…)
   Gr. Mirjam

  • admin
   admin zegt:

   Dat klinkt goed! Doe ook goed onderzoek naar de KVV die je koopt, daar zit onderling ook veel verschil in. Kwaliteit vlees, hoeveel diersoorten, glutenvrij etc etc. Schrijf voor jezelf op of je verschil ziet bij Plukkie bij verandering in voeding. Succes!

   Gr. Maurice

 3. Yvonne
  Yvonne zegt:

  Hai Maurice, goed van je dat je op deze manier ons meer laat weten over vers vlees door een ervaren dierenarts!
  Bij de meeste dierenartsen ontbreekt het nogal eens aan kennis hierover en adviseren volgens mij voornamelijk brokken! Tijd om hier eens wat aan te doen hopelijk helpen deze interviews hierbij veel succes in de toekomst

  Beantwoorden
  • Meike
   Meike zegt:

   Suggesties? Een interview met Huub van de Lang lijkt me wel heel interessant, hij kan je veel vertellen. Of een andere kvv-maker die heel bewust met voeding bezig is, zoals Erwin van Gijtenbeek van Carnivoer (en Any Animal)

 4. Jeroen
  Jeroen zegt:

  Leuk interview en een mooi initiatief.
  Ik ben erg benieuwd naar je volgende interview maurice! Laat maar snel komen..

  Beantwoorden
 5. Maurice Flinterman
  Maurice Flinterman zegt:

  Hoi Meike,
  Tof dat je reageert op het interview. Goed om te zien dat je het leuk vindt. Er zijn inderdaad veel voorbeelden op te noemen waarin voeding een hoofdzaak speelt. Dat is ook de bedoeling van de interviews. Om te laten zien dat er genoeg dierenartsen in het land verse voeding adviseren.

  Er staat een leuk interview op de planning, ik ga nog niet loslaten wie het is. Maar deze zal binnenkort op de website online komen! Als je nog suggesties hebt, dan hoor ik dat graag natuurlijk ;)

  Beantwoorden
 6. Meike
  Meike zegt:

  Leuk idee, een interview met een dierenarts. Leuk om te luisteren, jammer dat hij geen leuke voorbeelden kan noemen van klanten die door voornamelijk voeding van kwalen zijn afgekomen, ik hoor zelf veel goede verhalen om me heen. Van epilepsie tot onverklaarbare pijnen die verdwijnen of verminderen door betere voeding.

  Ben nu al benieuwd naar je volgende interview :-) Staat er wat op de planning?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *