Het vraagstuk over vaccinatie bij honden ofwel inenten wordt steeds groter. Moet je jouw hond of kat jaarlijks inenten of laten vaccineren bij de dierenarts?

Tot op de dag van vandaag krijg ik netjes elk jaar een kaartje in de brievenbus van mijn dierenarts om langs te komen voor de jaarlijkse enting. Hierin zal ik waarschijnlijk niet de enige zijn.

Jaarlijks vaccineren of een titerbepaling?

Op meerdere fora lopen de meningen sterk uiteen: Jaarlijks vaccineren, één keer in de drie jaar enten of de vaccinatie in het geheel overslaan is wat je leest. Je zal jezelf ongetwijfeld hebben afgevraagd wat de voor- en nadelen, en de mogelijke gevolgen kunnen zijn van het wel of niet vaccineren van onze honden en katten.

>> Download gratis de “7-daagse Vaccinatie Cursus voor honden” zodat je precies weet op welke manier je jouw hond het beste kunt laten vaccineren

In onderstaande video vertelt Dierenarts Tannetje Koning haar mening over het jaarlijks inenten of vaccineren van honden en katten met eventuele alternatieven zoals een titerbepaling.