Meest aanbevolen artikelen

Het leek mij nuttig om een ​​hulpbron pagina te maken waarin de populairste artikelen (die het meest gelezen/bekeken zijn) over bepaalde onderwerpen op volgorde te bundelen. Zodra ik meer goede content heb zal ik het hier toevoegen.

Gedrag en opvoeding van honden

Op jaarbasis worden er 25.000 honden weggedaan en naar het asiel gebracht vanwege gedragsproblemen. Of omdat de communicatie tussen hond en eigenaar niet soepel verloopt. Hoe leer je beter met jouw hond te communiceren, zodat je hem beter begrijpt?

 1. Het effect van stress bij honden (+kalmerende signalen)
 2. 7 Kalmerende Signalen Die Jouw Hond Elke Dag Laat Zien

Vaccineren / inenten en ontwormen van honden

Voorkom dat je jouw hond onnodig laat inenten. Zou je jouw hond nu wel of niet jaarlijks moeten laten vaccineren / inenten of zijn er betere alternatieven? Bekijk de volgende artikelen over vaccineren:

 1. Dierenarts Tannetje Koning: Jaarlijks inenten of vaccineren van de hond?
 2. Dierenarts Tannetje Koning: Hoe vaak ontwormen van jouw hond?
 3. De Zin en Onzin van Inenten en Preventief Ontwormen
 4. Advies over vaccineren / inenten van honden met Dierenarts Brenda Ooms
 5. Honden VacciCheck titerbepaling met dierenarts Brenda Ooms

Wat is de optimale hondenvoeding voor jouw hond?

Er zijn veel discussies gaande over het kiezen/selecteren van de juiste hondenvoeding. Je hebt veel voor- en tegenstanders van hondenbrokken / vers vlees voeding / blikvoeding.

Om enigszins sturing te krijgen in het doolhof van hondenvoeding heb ik meerdere interessante interviews voor je. Gebruik je eigen verstand en selecteer de hondenvoeding waar jouw hond het goed op doet:

 1. Keuringsdienst van Waarde – Dierlijke Bijproducten In Hondenvoeding
 2. Onderzoek Keuringsdienst van Waarde
 3. Voor- en Nadelen Hondenbrokken versus Vers Vlees Voeding met Esther Hagen-Plantinga
 4. Dierenarts Tannetje Koning: Vers Vlees Of Brokken Voor Honden En Katten
 5. Waar Bestaat Een Goede Hondenvoeding Uit?
 6. DB 006: #5 Tips Over Hondenvoeding Die Je Moet Kennen! (met voedingsexpert Huub van de Lang)
 7. Dierenarts Erwin van Gijtenbeek over Vers Vlees voeding
 8. 10 waardevolle tips met de voordelen van vers vlees versus hondenbrokken

Biologische Kruiden Voor Honden

In sommige gevallen kan een hond ondersteuning gebruiken door middel van kruiden. Deze kruiden heb ik zelf uitgeprobeerd bij mijn hond en ik heb met eigen ogen gezien hoe het wordt gemaakt. Dit is echt 100% biologisch, vrij uniek! Hier staan we dan ook 100% achter.

 1. 100% Biologische Kruiden Voor Honden Met Problemen

Mijn Ervaringen en Beoordelingen van de Volgende Hondentuigen – Harnassen

 1. Mijn Ervaring Met Het Julius K9 Hondentuig
 2. Hurtta Pro Y Hondentuig Review
2 antwoorden
 1. Liesbeth
  Liesbeth zegt:

  Net een paar filmpjes gekeken en ik ben het helemaal met jullie eens. Ik ben een teckel fan. Mijn eerste teckel is 15 jaar geworden op R.C. brokken nooit een probleem geweest. Bijna 2 jaar geleden een pup gekocht die gefokt is op RC had vanaf het begin problemen met de ontlasting dan weer dun dan wee knoert hard. Haar haren aan de onderkant van haar lijf verdwenen, ook haar oren werden dun behaard.veel jeuk dus krabben ik werd er gek van. Via mijn dierenspeciaalzaak met farmfood in aanraking gekomen. Samen met hun ben ik overgestapt op vers vlees. Binnen 1 maand was haar ontlasting perfect de jeuk verdwenen en heel langzaam groeien haar haren weer. Ze heeft veel meer energie helemaal te gek. Ze krijgt nu vers vlees in combinatie met geperste brokken 5 om 2 dagen. 2 weken geleden weer een pup gekocht zelfde vader en moeder dus zelfde fokker dus weer R.C. waar ik nog 1 week mee door gegaan ben. Ook zij krijgt nu alleen vlees. Ik vond het wel spannend hoe dat zou gaan maar ook nu geen problemen. Zelfs een lamsboutje, rib of gewei is voor haar geen probleem. Tevreden hond , tevreden baas,

  Beantwoorden
  • Maurice (Dierbewust)
   Maurice (Dierbewust) zegt:

   Hi Liesbeth, leuk om te horen dat je geslaagd bent overgestapt. Soms kun je inderdaad met je handen in het haar zitten en blijkt de oplossing vrij gemakkelijk. Heel veel plezier met je nieuwe teckelpup!

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *