Mijn nummer #1 trainingstip

Laat hieronder jouw reactie achter met jouw trainingsvideo en mogelijk vragen die je hebt

28 antwoorden
 1. Marieke
  Marieke zegt:

  Super leuk, ga ik zeker oefenen met onze hond bumper. Ik heb een vraag heb je misschien ook tips voor wat te doen als een onbekend persoon bij je thuis komt? Bumper is vaak al eerst hyper door de deurbel en dan komt er ook nog een nieuw persoon binnen. Hij springt dan tegen deze mensen aan.

  Beantwoorden
  • Maurice Flinterman
   Maurice Flinterman zegt:

   Hi Marieke,

   Die tips hebben we zeker. Jouw hond legt waarschijnlijk al heel snel de koppeling (associatie) tussen de bel en het bezoek. Als het bezoek binnen komt gebeurt er van alles.. en als hij opspringt wordt hij beloond doordat hij aandacht krijgt. Belangrijk is om de associatie tussen de bel en het bezoek er als eerste uit te halen. Dit kun je oefenen door het geluid op te nemen op je telefoon en af en toe af te spelen. Elke keer als je hond rustig wordt dan krijgt hij een beloning. Daarna ga je dit verder uitbouwen met bezoek. Dit vergt wel tijd en geduld, maar dan gaat het je zeker lukken.

  • Maurice Flinterman
   Maurice Flinterman zegt:

   Hi Gea, hoe is het gegaan? Heb je een leuke video voor ons? :)

 2. Nathalie
  Nathalie zegt:

  Super leuk om te zien, ga het zeker gebruiken 😃. Heb je toevallig ook nog tips om.mijn Franse Bulldog van 7 maanden te laten stoppen met poep eten van andere honden tijdens het uitlaten? Ze is er al een paar keer ziek van geweest en jan haar helaas niet meer los laten in het park 🙈. Groetjes Nathalie.

  Beantwoorden
  • Maurice Flinterman
   Maurice Flinterman zegt:

   Hi Nathalie, dan is de tip die je in de video hebt gekregen een hele mooie.. je leert je hond dat als hij de juiste keuze maakt, dat hij dan wordt beloond. Dan kun je stap voor stap de video tip verder uitbouwen.. dit vergt wel de nodige oefening. Maar het is zeker mogelijk. Ik heb begrepen dat ze dit ook trainen bij politiehonden. Hond wordt geleerd dat hij alleen mag eten als hij een licht tikje onder de kin krijgt. Dit om te voorkomen dat ‘de verkeerde mensen’ de hond iets geven. “vreemde mensen” krijgen niet de kans om hen een licht tikje onder de kin te geven. Dit voorbeeld geef ik om aan te geven dat je ze veel kunt leren.

   In jouw situatie kun je het beste beginnen zoals op de video.. want elke keer als je hond buiten komt en de poep eet, wordt hij min of meer al beloond. Succes!

 3. Mariëlle
  Mariëlle zegt:

  Goedemorgen,
  Bedankt voor de tip mijn hond kan voer weigeren als de beste want eten is echt niet haar ding in de training pakt ze snoepjes wel aan omdat het zo hoort. We te trainen ook met speelgoed daar word ze alleen vaak net wat te druk van waardoor ze haar geduld verliest. Maar ik zie nog niet helemaal de link tussen het voer weigeren en niet mijn bezoek of vreemde mensen onderweg omhelzen, aflikken en bespringen (met 40kilo)

  Beantwoorden
  • Maurice Flinterman
   Maurice Flinterman zegt:

   Hi Marielle, speeltjes kun je ook goed inzetten tijdens de training. Het ligt er natuurlijk ook aan wat je ze geeft.. het moeten wel high-reward beloningen zijn. Anders verliezen ze snel hun aandacht (iets wat je wilt voorkomen). Met een speeltje verliezen ze snel geduld… daarom leer je ze deze oefening juist aan. Eerst geduld hebben en “de juiste keuze” maken om vervolgens te krijgen wat ze willen. Als ze dit eenmaal door hebben, zul je zien hoe snel ze leren geduld te hebben.

   De oefening kun je langzaam uitbouwen naar de volgende oefening.. onder andere als er bezoek komt.. leer je jouw hond dat hij bv. eerst rustig moet wachten op zijn kussen en daarna (high-reward) beloond wordt. Hetzelfde met het zien van mensen onderweg… stapje voor stapje uitbouwen dat als hij met 4 poten op de grond blijft hij ineens ‘alle aandacht krijgt en een hoge beloning’.. als hij opspringt.. krijgt hij niets (geen aandacht of beloning). Je zult zien dat je hond sneller gaat kiezen voor de 4 poten op de grond, omdat dit hem wat oplevert. Succes!

 4. Sonja
  Sonja zegt:

  Fijne tip,nu heb ik een puppy van 3 maanden die overal in de tuin putten graaft,wat kan ik daaraan doen,mijn man word gek van zijn mooie tuin

  Beantwoorden
  • Maurice Flinterman
   Maurice Flinterman zegt:

   Hi Sonja, zit je hond in de tuin zonder toezicht? Het is lastig in te schatten zonder achtergrond informatie. Het kan zijn dat je pup zich verveelt. Ik zou hem niet in de tuin laten zonder toezicht. Daarnaast kun je misschien een leuk spel voor hem bedenken dat hem wel bezig houdt. Denk aan het verstoppen van voertjes in de tuin. Vinden ze geweldig en maakt ze erg moe omdat ze hun neus moeten gebruiken.

  • Maurice Flinterman
   Maurice Flinterman zegt:

   Hi Jeanette, dat is er zeker. In het boek staat een goede oefening daarvoor. De oefening die je zojuist hebt geleerd zou je ook verder kunnen uitbouwen. Maar dan heb je iets meer achtergrond informatie nodig. Doet je hond niets als hij/zij los is?

  • Maurice Flinterman
   Maurice Flinterman zegt:

   @Jenny, benieuwd hoe het gaat. Stuur ons een filmpje van jullie resultaten.

 5. mariette koelma
  mariette koelma zegt:

  Hoi Maurice,

  Wat doe ik alsook wil oefenen met mijn 2 setters van bijna 4 en 3 jaar oud? Moet ik ze hiervoor apart nemen of kan ik deze training met beide honden tegelijk doen?

  Beantwoorden
  • Maurice Flinterman
   Maurice Flinterman zegt:

   Hi Mariette, het is beter om het 1 op 1 te oefenen in het begin. Later kan je altijd de moeilijkheidsgraad verhogen door met z’n drieen te oefenen. First things first en dat gaat het beste 1 op 1. Als het is gelukt, willen we natuurlijke en filmpje zien ;)

  • Maurice Flinterman
   Maurice Flinterman zegt:

   Hi Nel, je zou het eerst kunnen proberen met handschoentjes.. maar zoals ik het nu lees is het een beste oefening voor jouw hond en om de beloning pas te krijgen als hij de juiste keuze maakt door rustig te wachten en beloond te worden als hij iets krijgt. Zorg ervoor dat je hond geen beloning krijgt TOTDAT hij rustig wacht.. (je hoeft geen stem of iets te gebruiken.. laat hem zelf maar uitvogelen hoe hij het snelst bij de beloning kan komen).

 6. Yvonne
  Yvonne zegt:

  Ook ik kan de video niet openen. Als ik op play klik,dan krijg ik in het scherm de melding:

  Video niet beschikbaar
  Bekijk deze video op YouTube.
  Afspelen op andere websites is uitgeschakeld door de eigenaar van de video.

  Beantwoorden
  • Maurice Flinterman
   Maurice Flinterman zegt:

   Hi Yvonne, kun je het nog eens proberen.. als het goed is moet de video het nu doen.

  • Maurice Flinterman
   Maurice Flinterman zegt:

   Hi Willeke, als het goed is moet de video het doen. Kun je de foutmelding sturen (per e-mail) die je ziet?

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *