Bij Dierbewust staat kwaliteit en service hoog in het vaandel. De bestellingen via onze webshop worden zo goed en efficiënt mogelijk samengesteld en verstuurd. We zijn erg benieuwd naar de beoordelingen van onze klanten. Als je een bestelling hebt gedaan deel deze ervaring dan met de rest en geef hieronder je beoordeling.

Ook kun je hier een mening geven over ons E-book.

63 antwoorden
 1. Astor
  Astor zegt:

  Hallo Maurice,

  Wij hebben onze hond al enige tijd op vers vlees, zo’n 2-3 weken, is niet
  zonder slag of stoot gegaan.
  Maar nu valt ons een erg nadelig bijwerking op waarvan we niet weten of dit
  tijdelijk is of blijvend.

  Onze hond is een niet gecastreerde reu van 16 maanden en is sinds hij over
  is naar vlees echt enorm hitsig/rijgraag geworden, hij doet de hele dag
  niets anders dan rijden op en tegen alles wat ie tegenkomt.

  Dit heeft jij op brokken nooit gehad.
  Krijgt momenteel vers vlees van smuldier vers compleet, hebben ook andere
  merken en combinaties geprobeerd maar hij blijft zo erg en wordt met de dag
  erger.

  Wat is hier aan te doen?
  Ook heeft hij met zijn gewocht van 25kilo 500gram vers vlees, aangenomen dat
  dat ongeveer goed is(2%) en hij vreet alles op wat los en vast zit tussen
  zijjn rijgrage gedrag door.

  Ik vraag me af of dat wel allemaal bij het proces hoort van brokken over
  naar vers vlees.
  Hij sloopte nooit was helemaal neit rijgraag en dat is wel door het vers
  vlees veranderd, ik heb voor de grap (niet slim maar wilde het zeker weten)
  1 dag op brokken teruggezet en het gedrag was meteen weg.

  Heb je nog advies hierover?

  Beantwoorden
 2. John
  John zegt:

  Hoi Maurice. Ik heb het E book gelezen,vindt het heel interssant en goede uitleg over vlees.
  Ik ga ook vlees voeren. Mvg John

  Beantwoorden
 3. Stefan
  Stefan zegt:

  Hoi Maurice,

  Je e-boek in een keer uitgelezen. Goed boek en heeft me ervan overtuigd om compleet over te stappen op KVV ipv ochtend brokken en avond KVV. Nu nog op zoek naar gezonde snacks en trainertjes.

  Beantwoorden
 4. Martine
  Martine zegt:

  Hallo,
  Ik heb het boek nog niet gelezen, maar was al overtuigd over het feit dat vers vlees heel goed is voor een hond. Onze BEAU een 11 maand oude bruine dwergpoedel, kreeg al van bij de fokker vers. Maar ondanks dat onze dierenarts maar brokken blijft aanraden, blijf ik bij ECHT VERS. Na het lezen van het boek zal ik zeker mijn bevindingen noteren.
  Groetjes
  Martine

  Beantwoorden
 5. marie-joze
  marie-joze zegt:

  mijn hond staat al een paar jaar op KVV en de hond van mijn dochter ook.
  de hond van mijn dochter was er erg slecht aan toe toen ze uit Spanje kwam.
  nu houden de mensen ons aan om te vragen wat voor een ras het is omdat ze super in haar vacht zit.
  ook mijn oudje van bijna 16 doet het er super op en gelukkig heb ik al verschillende mensen kunnen overtuigen en geven ze nu ook KVV.
  mijn ooit volgende hond zal nooit brokken krijgen

  Beantwoorden
 6. Gerarda
  Gerarda zegt:

  Hallo Maurice,

  Ik ben 2 weken geleden overgestapt op vers voer van Darf (eend). Ik heb ’n Engelse Staffordshire pup van 7 maanden. Ze kreeg kale oren en bultjes in haar okstels en hals.
  Ik gaf haar Profine brokjes. De DA dacht aan mijt of allergie. In de afkrappels van haar huid kon ze geen mijt vinden. Nu denken ze aan allergie en voer ik haar alleen Darf. Ik moet wat meer geduld hebben denk ik voor ik resultaat zie.
  Je E book heb ik gelezen en gedownload.

  Beantwoorden
 7. Amber
  Amber zegt:

  Ik heb het E-book gelezen. Ik was al om, mijn vorige hond gaf ik Duck. Daar was ik ook erg tevreden over. Mijn pup ben ik nu aan het omzetten naar Barfmenu. Zelf probeer ik ook zo gezond mogelijk te eten, dus wil ik dat mijn honden dat ook doen.

  Beantwoorden
 8. h hazes
  h hazes zegt:

  Hoi Maurice,
  Ik heb 2 duitse herders waar mee in de africhting train (ipo) sinds 3 jaar. Hiervoor heb ik altijd Schnausers gehad waar nooit problemen mee heb gehad. In het begin hadden mij duitse herders huidproblemen vooral bij de staart en onderbuik. Ik ben toen overgestapt op vers vlees compleet, en binnen een paar weken waren de problemen opgelost. Maar omdat ik regelmatig in het buitenland zit en de honden mee gaan, voer ik ze half om. s’morgens vlees en sávonds brokken van (Barca geperst)
  Dit doe ruim een jaar en het bevalt prima.

  Beantwoorden
 9. h hazes
  h hazes zegt:

  Ik heb twee duitse herders waarmee ik in de africhting sport train. In het begin gaf ik ze alleen brokken (barca) Mijn honden hadden veel last van huiduitslag. Ik ben toen overgegaan half om half brokken en vers vlees. S’morgens vlees s’avonds brokken en dat werkt erg goed. Totaal geen problemen en de honden blijven in prima konditie. Het vlees koop ik bij de firm. lotgering abcoude. Het wordt bezorgd.
  Ik herken trouwens veel uit het e. boek jammer dat het niet wat meer inhoudelijker is.Het interviews vond ik goed!

  Beantwoorden
 10. Jessica Pompen
  Jessica Pompen zegt:

  Hoi Maurice!

  Ik zit al een tijdje op BARF en KVV met mijn hond en was geinteresseerd in je e-book. Het boek gaf me het gevoel dat ik inderdaad goed bezig ben. Ik heb het boek gedeeld met al mijn vrienden en familie en heb ondertussen al wat mensen over de streep getrokken! Ik ben heel blij om te horen dat ik niet de enige ben en ik hoop dat het voeren van vers vlees binnen nu en 5 jaar de normaalste zaak van de wereld is.
  Ga zo door!

  Groeten Jessica

  Beantwoorden
 11. Sylvia
  Sylvia zegt:

  Hallo Maurice,
  Ik ben inmiddels over gestapt van brokken op KVV en tot nu toe bevalt het prima!
  Ik vond je boek erg duidelijk en prettig te lezen, ik denk dat veel mensen hier wat van kunnen leren en dat het ze helpt de overstap naar vers te maken!
  Ik heb de link van je site naar verschillende mensen doorgestuurd en ook die worden enthousiast!
  Groet,

  Sylvia

  Beantwoorden
 12. Rob Lejeune
  Rob Lejeune zegt:

  We gaan verder… Stukje was nog niet klaar.
  Uw boek is zeer duidelijk, ook het interview gezien met de d.a. mw. Tannetje. Een meer dan duidelijk verhaal.
  Dank u, en zeer vriendelijke groet, ook namens een blije hond.

  Beantwoorden
 13. G.Jansen
  G.Jansen zegt:

  Beste Maurice,
  Je e-book gelezen en was zeer onder de indruk. Ik ben gaan zoeken op internet omdat een van onze twee ruwharige teckels last kreeg van darmkrampen en de dierenarts niets verontrustend kon vinden en aangaf over te stappen op hyperallergenen brokken. Overgezet op Prins vers vlees uit de diepvries en ik ze eten het als biefstuk. De teckels zijn 11 en 10 jaar en verder kerngezond.Altijd eukenuba gevoerd dus geen goedkope rommel. Laatste half jaar wat gerommeld omdat een van de twee (buikkramp teckel) slecht ging eten. Ik hou je op de hoogte van de ontwikkeling. Als je nog een advies hebt hoor ik het graag,
  mvgr Gerard Jansen

  Beantwoorden
 14. Jack
  Jack zegt:

  Ik geef mijn hond al jaren kvv. Ik heb het e-boek gedownload omdat ik het interessant vind natuurlijk, maar ook omdat ik op fora zit waar mensen info vragen over voeding en ik wilde kijken of er nog meer argumenten zijn dan ik al had om voor vers vlees te kiezen. Heb je site met interesse bekeken , echt goed werk. Verwijs mensen ook wel naar je site voor info of voor de video´s.
  Iedereen moet zelf zijn keuze maken, maar voor mensen die meer info willen is je site een uitkomst. Probeer nu zelf meer uit te vinden over nut van inentingen en/of titeren en ook daarvoor waren je intervieuws waardevol. Dus ook van mij; ga zo door!

  Beantwoorden
 15. Hetty
  Hetty zegt:

  Hallo, Maurice, wat een overzichtelijk goed E-book, ik heb het met plezier gelezen, geen brokken meer maar vers vlees. Ik ga mensen zeker overtuigen om je E-book te lezen. Hartelijk dank Maurice, geweldig! Ga zo door!.

  Beantwoorden
 16. Anneke
  Anneke zegt:

  Geef mijn honden al enige tijd rauw vlees, maar wilde toch nog wat naders weten over dit onderwerp. Vandaar dat ik het E-book heb gelezen en de filmpjes heb bekeken. Dit heeft mij alleen maar bevestigd om door te gaan met rauw vlees. Ben n.a.v. deze info ook overgegaan op rauw vlees voor mijn kat!
  In eerste instantie stond hij een beetje vreemd te kijken, maar nu -na 5 dagen!!!!- eet hij nagenoeg zijn bakje in een keer leeg!!!!
  Helaas heeft het overgaan op rauw vlees voor een van mijn honden niet mogen baten. We hebben hem 2 weken geleden moeten laten inslapen. Hij is ca 13-14 jaar geworden en heeft eigenlijk zijn hele leven op brokken (gemengd met blikvoer) geleefd. Juist omdat hij al wat ouder was, had ik gehoopt dat hij door op deze leeftijd nog gezondere voeding te krijgen, nog wat langer had mogen leven. Hij had inderdaad kanker! Voor hem kwam deze omschakeling helaas te laat, hoop dat het voor onze andere 2 honden en kater wel een gunstiger effect zal hebben op hun welzijn!

  Beantwoorden
 17. P.A. Parlevliet-Smit
  P.A. Parlevliet-Smit zegt:

  Hallo Maurice,

  Heel interessant boek voor mij nu we een pup krijgen . Deze pup krijgt ook nu bij de fokster al rauw vlees van Bandit! (Haar dierenarts is Tannetje Koning!!)Ik was onlangs al aan een Duits boek over Barf begonnen, dus dit sluit daarbij aan.

  Onze 15 jaar oude Jack Russel ben ik op aanraden van de dierenwinkel (onze dierenarts was met vakantie) een jaar geleden lam en rijst van Duck gaan voeren en
  later ook lamsbotjes en rauwe vette vis gaan geven. Hij plast niet meer in huis en is weer een stuk
  vrolijker. Wel probeert hij nog steeds kattepoep te eten in het park achter ons huis.
  Onze kat heeft de laatste tijd last van jeuk en krabt zich open, zonder vlooien te hebben.
  Ander voer helpt wel een beetje, maar nog niet afdoende. Onze dierenarts hield het op voedselallergie. Hij is negen en vertikt het om rauw vlees te eten. Ik ben dan ook benieuwd naar
  uw tips hierover. Ik heb al vers vlees(Duck ?) gemengd door zijn blik visvoer,maar dat liet hij toen een hele dag onaangeroerd staan.

  Beantwoorden
  • erma
   erma zegt:

   Voor alle informatie over op barfplaats.nl
   ga naar het forum en dan naar het hooofdstuk over katten, daar vindt je alles wat je wil weten over het overzetten van katten naar kvv.

   sterkte en succes.

  • erma
   erma zegt:

   ik bedoel voor alle informatie over rauw voeren kun je kijken op: barfplaats.nl

 18. Koning
  Koning zegt:

  Interessant E-book.
  Hondenbrokken wordt al jaren niet meer door mijn hond (Jack Russel) gegeten.
  Ik ben er wel achter gekomen dat ik mijn hond te eenzijdig heb gevoerd.
  Dus heb ik me verdiept in BARF menu’s en KVV. Mijn hond vind het BARF principe helemaal geweldig!Hij loopt nu drie keer terug naar zijn bak om te kijken of ie echt leeg is gegeten? Fantastisch toch?!
  Hij heeft nu een aantal nachten niet meer overgegeven dus ik hoop dat het nu de goede kant op gaat met z’n gezondheid!

  Beantwoorden
 19. Oscar
  Oscar zegt:

  Hallo Maurice,
  Ik had al eerder gereageerd, maar dan nu via dit kanaal. Jouw e-book over hondenbrokken was en is zeer verhelderend en duidelijk een argument om vanaf nu alleen nog vers vlees als hondenvoeding toe te passen. Het heeft enkele weken geduurd, maar de allergie bij mijn hond is vrijwel verdwenen. En dat zonder medicijnen! Ben benieuwd naar de update van dit boek.

  Beantwoorden
 20. Ta
  Ta zegt:

  Hoi Maurice,
  Je boek is super! Ik heb alweer heel wat bijgeleerd. Dank je wel!!!
  Onze pup is nu in een fase waarbij ze niet meer geïnteresseerd is in enkel de verse voeding, wel eet ze voldoende vlees als we er rijst bijvoegen. Maar is dat wel ok, ‘k bedoel de rijst is uiteraard wel gekookt/gebakken, we wijken met tegenzin af van het patroon, maar ze moet toch eten hé? De volwassen BM doet het uitstekend, zijn hele karakter is veranderd (jawel, ik overdrijf echt niet) hij is een stuk rustiger, minder moe op wandeling, luistert beter en is ook vermagerd (dat was nodig!). Onze beide bullmastiffs hebben enkel baat bij de verse voeding en onze DA ondersteunt dit. Het enige wat in mijn maag zit is die rijst voor de pup. Kan ik dit tijdelijk doen? Of moet ik overschakelen op een alternatief?

  Beantwoorden
 21. inge
  inge zegt:

  Hoi Maurice,

  Met veel plezier je boek gelezen. Zelf geef ik al enige tijd vers vlees en dit is stukken beter dan de brok die ze er voor had. Wel ondergaat de hond een periode van omschakeling. Alle afvalstoffen moeten er uit. Dit zie je terug komen in soms wat vuil uit de oogjes, vacht gaat veranderen. Maar daarna weet je niet wat je terug krijgt. Een vrolijke gezonde hond, goed in conditie, glanzende vacht die gemiddeld maar 1 x per dag poept en meer dan de helft minder dan in de tijd van de brokken.
  Kortom mensen een aanrader om dit boek te lezen en daarna over te stappen op vers vlees!

  Beantwoorden
 22. Lies
  Lies zegt:

  Heb de snacks keurig ontvangen per post en mijn hond is er erg blij mee, ik knip de runderlongetjes in stukjes als beloning op de cursus. Met mijn vriendin die ook vlees is gaan geven (samen bij jou besteld) had ik het er over dat de vacht van onze honden steeds meer gaat glansen en de aanslag op de tanden wordt minder ! Zij vond zelfs dat het karakter van haar hond aan het veranderen is, hij wordt rustiger. Hij kon nog al uitvallen naar andere honden, dus Maurice thanks voor je duidelijke site anders hadden wij nu nog op brokken gezeten.
  Gr. Lies

  Beantwoorden
 23. Elze
  Elze zegt:

  Hoi Maurice,
  Ik heb je e-book met heel veel plezier gelezen. Ik heb jou link ook op mijn facebook pagina gezet. Ik hoop zo bij te kunnen dragen dat er steeds meer mensen overgaan op vers vlees voor hun huisdier!
  Wij geven onze honden al een jaar of 3 vers vlees. Ik vind het een plezier met voeren ( iedere dag iets anders ) en de honden eten het met heel veel plezier! Voor mijn honden nooit meer brokken!

  Beantwoorden
  • Maurice Flinterman
   Maurice Flinterman zegt:

   Helemaal goed Elze, ik hoop net als jij dat er meer mensen mijn e-book lezen en de overstap wagen. Overigens krijg ik vaak mailtjes van mensen die met hun hond zijn overgestapt met extreem positieve resultaten!

 24. jacinta
  jacinta zegt:

  hoi Maurice

  moooi e-book duidelijke taal ik geef mijn hondjes nu al bijna een jaar vers en dat bevalt prima mooie glanzende vachten stinken niet meer en ze vinden het heelrijk ik wou dat iedereen van de brokken afstapten maar ja je hebt mensen die brokken makkelijker vinden helaas maar voor mij geen brok meer ik geef alleen orijen als beloning onderweg

  Beantwoorden
  • Maurice Flinterman
   Maurice Flinterman zegt:

   Hi Jacinta, bedankt voor je compliment. Overigens kun je als beloning ook gedroogde snacks kopen, zoals runderpens en staafjes et cetera. Staat sindskort ook in mijn webwinkel!

 25. Lies
  Lies zegt:

  Hai,
  Mensen om mij heen worden gek van me , lijk wel een soort messias :)
  Ik heb het e-book al aan div. doorgegeven, ik had geen problemen met mijn hond maar na het lezen en bekijken van de video’s had ik er wel problemen mee met wat ik hem te eten gaf. Ik geef nu vlees sinds een week en zijn ontlasting is al minder aan het worden. Nu alleen nog mijn kat (13) zien om te turnen.
  Ik vind het ook heel makkelijk om het vlees bij jou online te bestellen en dat het thuis bezorgd wordt, heb nu ook de snacks besteld. Dus een tevreden baasje met hond.

  Beantwoorden
 26. Erica
  Erica zegt:

  Hallo, Ik had mijn hond al op vers en lees heel geregeld alle nieuwe website’s en artikelen.
  Ik kan het iedereen aanraden.Ik voer verschillende kvv en meng iets van gekookt eten van mij erdoor.
  Dat gaat prima en er zijn heel veel klachten verdwenen door deze manier van voeren.
  Iedereen die om de gezondheid van zijn hond geeft en een maaltijd ervoor wil bereiden:Geef vers en jij als baas en je hond zijn echt super tevreden over de gezondheid,vacht,oren(geen vuil meer erin)
  geen overdreven traanvocht meer,weinig ontlasting,nog maar twee keer per jaar ruien enz. Normaal gebeurde dat vrij constant.Mensen moeten weten wat in een brok verwerkt zit zodat ze VLEES voeren ipv brokken waar alleen afval in verwerkt zit.

  Beantwoorden
 27. wilster
  wilster zegt:

  Hallo Maurice,
  Ik vind het een makkelijk te lezen boek met veel info. Ga mijn honden dus ook op vers zetten.
  Bedankt voor alle info.

  Beantwoorden
 28. hans. angel
  hans. angel zegt:

  Ik heb zelf geen hond ,maar stoor mij aan vrienden die wel hond hebben en het arme dier alleen maar brokjes geven en dan beweren dat dat beter is voor de hond . Dieren in de natuur krijgen zelden of nooit kanker en zijn gezond,allen dieren die door de mens worden gevoed krijgen kanker en worden ziek.
  Wat mij frappeert is de paralel met het voedsel van de mens door productiemethoden en uitputting van de bodem etc. bevat het geen of weinig mineralen en vitaminen meer en lijkt ons voedsel veel op een honde brokje vandaar al die kanker en ziektes. ls.

  Beantwoorden
 29. TA
  TA zegt:

  Hoi Maurice,
  Eerlijk gezegd heb ik je boek nog niet gelezen. Ik ben wel super enthousiast over de voeding! Mijn volwassen Bullmastiff vertoonde enorm dominant gedrag en nu ze vers vlees krijgt, gaat het trainen een stuk sneller omdat ze veel rustiger is. De puppie BM is al even dol op het verse vlees en groeit als een kool. Beiden zien er ultra gezond uit, met een schitterende vacht, De stoelgang is niet echt verminderd maar wel dik in orde, prima drollen :-)
  Ik heb een link naar je blog geplaatst op mijn website (www.ratsteam.be) onder de rubriek ‘Partners’.
  Groetjes
  Ta

  Beantwoorden
 30. Marius Rietdijk
  Marius Rietdijk zegt:

  Ik was al enige tijd bezig om mij te verdiepen in het vers vlees issue. Door jouw E-book ben ik al helemaal om en ben inmiddels al begonnen met vers vlees. Ik loop alleen tegen het probleem aan hoe ik dit verder moet opbouwen. Onze pup is nu inmiddels 8 maanden en vindt het helemaal geweldig. Zelfs tijdens de hondentraining gebruik ik vers vlees en luisteren dat ze doet geweldig…..

  groeten,
  Marius Rietdijk

  Beantwoorden
  • Maurice Flinterman
   Maurice Flinterman zegt:

   Hi Marius,

   Goed om te horen dat je helemaal over bent. Erg leuk! Mocht je tegen problemen aanlopen kun je me altijd een e-mail sturen of telefonisch contact opnemen om bepaalde dingen te bespreken.

   Gr. Maurice

 31. Teun v d Lee
  Teun v d Lee zegt:

  Hey Maurice,

  Onze stafford bull terrier vertoonde immers van die rara bultjes…
  hij krijgt nu dus drie weken vers vlees en het zijn aleen nog maar plekjes die zichtbaar zijn en niet meer opgezwollen ! we zien dus resultaat en dat is niet alles ! ontlasting is voor de helft afgenomen hij geeft geen poepjes meer en zaterdag was ik op puppy curssus en iedereen had het maar over de mooie zachte vacht van onze hond! heb dus de hele tijd lopen verkondigen dat het door vers vlees komt. dus hopelijk gaan ze ook alemaal inzien dat het veel en veel beter is om je hondje op vers te zetten … oja onze kat zit ook op vers vlees en hij vind het heerlijk.

  groetjes v d lee

  Beantwoorden
 32. grada
  grada zegt:

  Beste Maurice
  Nogmaals wil ik je bedanken voor alle informatie het ebook en alle andere berichten video en over ontwormen enz ik hoop dat dit over komt want facebook twitter en hyves dat heb ik nog nooit gedaan ik ben al blij dat ik een email kan versturen en dingen op internet kan vinden dat is al heel watmaar nu weet ik wel genoeg en ben meer dan tevreden groetjesGrada

  Beantwoorden
  • admin
   admin zegt:

   Hi Grada,
   Goed om te horen, we blijven je op de hoogte houden. Social media komt vanzelf wel een keer! Leuk om je bericht te ontvangen.

   Gr. Maurice

 33. Teun v d Lee
  Teun v d Lee zegt:

  Beste Maurice Flinterman,

  Mijn stafford bull teriuer (puppy) vertoonde op zijn rug en achter op zijn staart allemaal plekjes bij de DA geweest maar moest het aankijken want ze wisten het niet. hed in de tussen tijd al heel veel info verzamelt over voeding en ben overgegaan op vers vlees . toen las ik ook nog eens jou ebook en wist het toen zeker geen brokjes meer hier in huis en intussen ook niet meer bij mijn ouders probeer het bij iedereen door te drukken dat je je hond goed eten moet geven en geen brok voeding..
  De plekjes waar ik het over had die mijn hondje vertoonde zijn wel minder zochtbaar en opgezwollen geworden nu ik middels 2 en halve week versvlees voer hoop dat het helemaal weg gaat.

  Dankje wel voor u ebook Maurice Flinterman

  Beantwoorden
  • admin
   admin zegt:

   Beste Teun, bedankt voor je leuke reactie. Ben blij dat ik daar mijn steentje aan heb kunnen bijdragen. Neem een paar foto’s van de vacht van je hond op dit moment en nadat je hem een tijdje op vers hebt gezet.

   Ben benieuwd naar de vorderingen, houd ons dus op de hoogte!

 34. M jansen
  M jansen zegt:

  Onze pup vind het vlees heerlijk! Het ziet er goed uit. Biologische kip vind ik erg belangrijk. Het enige waar ik me een beetje zorgen om maak is dat ik wel eens kogeltjes vind in de voerbak. Wat zijn dit voor kogeltjes en is dit erg?

  Beantwoorden
  • admin
   admin zegt:

   Fijn om te horen dat jullie hond het er goed op doet. De kogeltjes zijn het levende bewijs dat er wilde fazant in zit. Ze worden natuurlijk geschoten, de kogeltjes moeten eruit worden gehaald maar soms blijft er wel eens wat achter. Het kan geen kwaad maar is beter om eruit te halen natuurlijk.

 35. Atie Postma
  Atie Postma zegt:

  Hallo Maurice,

  Afgelopen week heb ik je E-book gekregen en gelezen, ik was mij al op Vers Vlees aan het oriënteren en vond het interessant om te lezen; ook ben ik van plan om bewust om te gaan met het inenten. We hebben namelijk onze nieuwe pup nog niet, we gaan haar woensdag ophalen uit Friesland, het is een Australian Labradoodle en haar fokster geeft de pups al van jongsafaan Kjen brokken en Dinapet vlees, ook zo natuurlijk mogelijk heb ik begrepen…. Ik denk dat ik eerst met deze combinatie ga beginnen en daarna kijk in hoeverre ik of op een ander merk( bijv.van jullie) over ga stappen óf door blijf gaan. Ik ben in ieder geval op het bewuste spoor gezet, ook door de fokster en ik ben ook van plan om via Brenda Ooms of Tannetje de Jong ons pupje te laten titeren na haar eerste inentingen, helemaaal niet inenten vind ik toch wel erg riskant maar vanaf één jaar lijkt het mij een goed idee om te kijken wat zij al aan weerstand en immuniteit heeft opgebouwd!
  Ik hoop, dat je hiermee genoeg informatie hebt gekregen van mijn eerste stappen en ik houd je graag op de hoogte! Oh ja, misschien is het nog interessant om te vertellen dat wij onze vorige hond, een kruising Mechelse Herder, Bouvier en Boxer afgelopen juni helaas op 13-jarige leeftijd in hebben moeten laten slapen, hij had een osteosarcoom op zijn li-achterdij, als ik mij eerder had verdiept in Vers Vlees etc. was dit misschien niet gebeurd, en was onze lieve Benji nog bij ons geweest; hij stonk ook al jaren erg uit zijn bek en had vergroeid tandvlees, waar de dierenarts niet meer aan kon doen.
  We gaan het met deze prachtige nieuwe pup dus anders doen!

  Hartelijke groeten, Atie Postma

  Beantwoorden
  • admin
   admin zegt:

   Beste Atie,

   Bedankt voor je uitgebreide verhaal. Goed om te horen dat je jezelf zo verdiept hebt in de materie. Ben benieuwd hoe jullie pup het zal gaan doen.

   Heel veel plezier met haar en houd ons op de hoogte!

   Groeten, Maurice

  • Atie Postma
   Atie Postma zegt:

   Hallo Maurice,

   Trouw lees ik de recensies over jullie Dierbewust KVV, ik schreef je al eerder, dat wij onze Aus. Labradoodle Kiesja ook KVV/Barf zouden gaan geven en dit doen we dus ook, afgewisseld met Puppybrokken van Kjen, dus dagje brokjes, dagje KVV, dagje gemengd, dit was het advies van de fokster. Zij krijgt haar KVV van Dinapet (Kip,Rund,Paard,en vindt het heerlijk, maar ik merk wel, dat zij nog steeds 3x per dag poept, nog regelmatig vieze ogen heeft en de laatste week gras wil eten en vaak in haar vacht bijt. Het was natuurlijk ook erg warm, maar ik denk toch ook dat het door de combinatie KVV/Kjen Puppybrokjes (Zalmmeel) komt. Af en toe krijgt zij ook Verse Pens van BARF geloof ik.Ook doe ik wel eens een rauw ei door haar brokjes en eet zij veel soorten fruit: Appel, Perzik, Bosbes, Framboos, en groente; Rauwe Wortel, Komkom mer, Haar ontlasting is trouwens wel mooi stevig en meestal donker van kleur en zij is erg opgewekt en lief, een beetje schrikachtig voor geluiden, terwijl wij daar erg mee bezig zijn geweest. Heb je nog tips? Ik wilde de zak Puppy brokjes toch maar opmaken, of moet ik die nu meteen skippen? Wij staan open voor tips!
   Groetjes Atie, gezin en pootje Kiesja

 36. Hans
  Hans zegt:

  Hallo Maurice.
  Prima weergegeven, ik weet nu wat ik mijn nieuwe hond wel en niet moet geven. Je boek geeft een beknopte en juiste indruk over fabrieksvoer. Waar nog al wat mis mee is.

  Beantwoorden
  • admin
   admin zegt:

   Hoi Hans,

   Bedankt voor je leuke reactie. Heb je een nieuwe hond? Ik ben blij dat de boodschap helder en duidelijk is overgekomen. Voeding blijft belangrijk!

 37. erma
  erma zegt:

  Ik heb je e book eerst uitgeprint(vindt ik makkelijker lezen)
  Ik vindt het een leuk boek en zal het doorgeven aan iemand bij mij in het park.
  mijn hond zit al 3 jaar volledig op barf, daar ben ik mee begonnen op aanraden van een collega omdat mijn hond telkens verstopte anaalklieren had, en ik er zelfs aan dacht om die operatief te laten verwijderen..
  ze is nu veel mooier, iedereen geeft complimenten dat ze zo mooi glimt.

  Beantwoorden
 38. M Jansen
  M Jansen zegt:

  Wat een goede website, een eyeopener voor veel mensen hoop ik. Dieren moeten geen kunstmatige dingen eten, maar de natuurlijke voeding moet zoveel mogelijk worden nagebootsd.
  Een groot bijkomend voordeel van vers vlees voeren aan onze pup is dat ze nu ineens zindelijk is, drink geen sloten water meer, en kan makkelijker een tijd alleen blijven doordat ze niet op hete kolen zit. Super hoor!

  Beantwoorden
 39. Marga
  Marga zegt:

  Hoi Maurice,

  Ik heb je boek met interesse gelezen, vooral het gedeelte over vaccinaties en ontwormen.
  Het feit dat brokken niet gezond kunnen zijn voor een carnivoor was voor mijn gevoel al langer een logische zaak. Brokken zijn uitgevonden om het gemak van de mens te dienen.
  Zelf eet ik ook zo min mogelijk bewerkt voedsel en dat is soms iets meer werk, inderdaad.
  Sinds kort heb ik 2 jonge poezen en zij eten met smaak Dierbewust.
  Mijn vorige kater voerde ik ook al vers vlees (van een ander merk) zodra hij plasproblemen kreeg.
  Hij knapte hier snel van op werd ook actiever. Voor mij geen dure dieetbrokken van de dierenarts!
  Ik hoop, Maurice, dat je in de toekomst nog vele mensen kunt overtuigen van dit gezonde produkt om onnodig dierenleed te voorkomen.
  Deze website draagt er in ieder geval toe bij en ik geef het door aan ieder die het horen wil….
  Succes!!

  Beantwoorden
 40. Bieke
  Bieke zegt:

  Je boek geeft een beknopte en juiste indruk over fabrieksvoer. Ik heb er al veel meer over gelezen en voer al 13 jaar vers.Toen ik een hond van 3 verloor aan nierfalen ging ik studeren. Ik kwam uit op voeding en vaccinaties. Ik heb nooit meer omgekeken. Ik heb een gezonde hond gehad die 17 geworden is. Mijn 2 honden met gezondheidsklachten werden ruim 14 en bijna 15. Ik heb er nu een thuis met op de foto’s zware HD. Ze loopt nog iedere dag een uur los mee met mijn 2 jongste honden van 8 en 5. Ik blijf vers voeren en niet meer vaccineren. De dierenarts ziet me bijna nooit, behalve op het eind van hun leven.

  Beantwoorden
 41. Gijs
  Gijs zegt:

  Wat een gewelidig e-book! Ik kan het alle dierliefhebbers aanraden! Onze poes Noa geniet erg van het verse vlees. We zijn nu al fan van dierbewust. Gijs.

  Beantwoorden
 42. A Biesbroek
  A Biesbroek zegt:

  Ben deze week overgestapt van brokken naar vers vlees,onze honden waren moeilijke eters maar daar hebben we nu geen last van.
  Ben blij dat ik je boek heb gelezen en we deze stap hebben genomen.

  Mvg A Biesbroek

  Beantwoorden
 43. Paula
  Paula zegt:

  Hi Maurice,

  Mijn honden eten al vlees en doen het daar heel goed op! Nooit te dik, mooie tanden en nooit ziek.
  Groet,
  Paula

  Beantwoorden
 44. Nathalie
  Nathalie zegt:

  Hoi maurice,
  Ik vond het boek echt SUPER goed ;-) ik kan het iedereen aanraden om het te lezen .
  Het boek leest gemakelijk weg en geeft heel veel goede informatie en is zeer leerzaam voor iedereen die een hond of kat heeft.

  Groetjes Natuurlijk dierenvoer

  Beantwoorden
 45. Anita
  Anita zegt:

  Hallo Maurice,
  Mijn honden eten al enige tijd vers vlees, waar ik zeer tevreden over ben.
  Sinds ze dierbewustvlees eten wat ze overigens erg lekker vinden poepen ze gelukkig 1 x per dag.
  De ontlasting ziet er perfect uit.
  Zeer blije honden dus.
  Mijn katten eten het ook en doen het er ook heel goed op, dus ook geschikt voor katten.
  Iedereen blij.
  Gr. Anita en het beestenspul

  Beantwoorden
 46. Peter Wijands
  Peter Wijands zegt:

  Beste Maurice,

  Ik wilde even kwijt dat, ondanks ik nog niet weet wat de resultaten zijn voor mijn Sara. De worsten dierbewust erg gewaardeerd worden. Ik eet zelf al jaren biologisch vers vlees dus waarom mijn hond niet? Als je de ingrediënten van die brokken ziet kan je er al snel vanuit gaan dat dit veel gezonder is!

  Bedankt, en ik geef binnenkort een update.

  Beantwoorden
 47. Ans
  Ans zegt:

  Hoi Maurice,

  Je boek met veel interesse gelezen. Mijn hond krijgt 3 dagen brok Happy-dog lam-rijst en 4 dagen Tinloo versvlees. Heeft de eerste 5 jaren van haar leven op Carnibest iedere dag gekregen en ben nu op deze constructie overgegaan.
  Haar vacht glimt schitterend en gelukkig heeft ze geen huidproblemen.

  groetjes Ans.

  Beantwoorden
 48. nicole arens
  nicole arens zegt:

  Hallo Maurice,
  Ik wilde even zeggen dat ik zeer tevreden ben over de (deels biologische) worsten en mijn flatcoat-retriever nog meer!
  Ze zien er prachtig uit maar het belangrijkste is als je ze ontdooit er amper water of bloed aan te pas komt en ik het daardoor een stuk hygieenischer vind om vers vlees te geven op deze manier, en daarbij komt dat sinds ik op vers vlees over ben gestapt haar vacht prachtig glimt en veel minder stug aanvoelt, wellicht zijn dit voor mensen toch redenen om de brokken eerder over boort te gooien, ik zou zeggen tot de volgende bestelling, groeten nicole

  Beantwoorden
 49. Jeroen
  Jeroen zegt:

  Hoi maurice,

  Ik heb de worst besteld voor mijn duitse herder die eet het prima. Een mooi punt is dat onze kat de worst ook lekker vindt en af en toe wat mee snoept..
  Gr. Jeroen uit Amsterdam

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.