Een tekenbeet voorkomen bij honden kan door goede voorzorgsmaatregelen- en beschermingsmaatregelen te nemen. Daarnaast kun je de periode wanneer er teken zijn goed in de gaten houden en zorgen dat je niet in een risicogebied gaat lopen.

Het belangrijkste advies is om je huid en kleding goed te controleren en teken te verwijderen nadat je in de natuur bent geweest, dit geldt eveneens voor je hond.

Voordat je naar buiten gaat, zeker in gebieden met veel gras, riet en struikgewassen, is goede tekenbescherming belangrijk.

Als je in een tekengebied gaat lopen en je hebt alle voorzorgsmaatregelen genomen, wil dit niet zeggen dat je een tekenbeet bij jou of bij je hond volledig kan voorkomen.

De meeste tekenbeten gebeuren tijdens het tuinieren in eigen tuin of wandelen met de hond. Alhoewel teken niet uit bomen vallen of kunnen springen zitten ze doorgaans in lage struikgewassen. Bedek je hoofd (haarlijn, achter de oren) en lichaam zo goed mogelijk. Bij plekken die je niet kunt beschermen zoals het lichaam van je hond gebruikt je natuurlijke teekwerende middelen.

Natuurlijke en chemische bestrijdingsmiddelen tegen teken bij honden

Daarom kun je ook chemische en natuurlijke bestrijdingsmiddelen tegen teken in zetten om te voorkomen dat de teek je hond bijt. Zelf zijn wij een voorstander om natuurlijke middelen te gebruiken in plaats van chemisch.

Wil je weten welke natuurlijke middelen je bij je hond kunt gebruiken die goed werken? Word dan lid van onze community en krijg een lijst van natuurlijke middelen die bij ons in de praktijk goed werken.

 3 Tips Om TEKEN Voorgoed Bij Jouw Hond Vandaan Te Houden 
voorkom teken bij honden

VOORKOM DE GEVAREN VAN CHEMISCHE MIDDELEN & ONTDEK HOE JE TEKEN OP EEN NATUURLIJKE MANIER KUNT WEGHOUDEN BIJ JE HOND MET DEZE 3 TIPS

Verklein de kans op ernstige bijwerkingen en voorkom teken bij jouw hond