zijn-teken-gevaarlijk-bij-onze-honden

Voor honden en mensen kan een teek gevaarlijk zijn. Sommige teken zijn namelijk besmet met een bacterie, die via een tekenbeet kan worden overgebracht op mensen maar ook op onze honden.

Honden kunnen zo de ziekte van Lyme (Lyme’s disease) oplopen. De ziekte van Lyme komt in Nederland best vaak voor namelijk zo’n 20% van de teken is besmet met Lyme. Dit is wel afhankelijk van het gebied waar je de hond uit laat.

Hoe langer de teek op de huid doorbrengt hoe groter de kans op besmetting. Een teek moet dus zo snel mogelijk verwijderd worden.

Naast de ziekte van Lyme kennen we in Nederland ook het TBE virus oftewel teken-encefalitis. Het teken-encefalitis is te verwaarlozen omdat dit heel zelden voor komt in Nederland.

Je hond kan dus ziek ernstig ziek worden van de Ziekte van Lyme. Er is overigens voor honden een vaccinatie tegen de ziekte van Lyme. Deze wordt overigens door bekende dierenartsen afgeraden omdat de werking minimaal zou zijn en de kans op bijwerkingen veel groter.

De ziekte van Lyme kent drie fases en kan dus zeker gevaarlijk zijn voor jou en je hond.

 3 Tips Om TEKEN Voorgoed Bij Jouw Hond Vandaan Te Houden 
voorkom teken bij honden

VOORKOM DE GEVAREN VAN CHEMISCHE MIDDELEN & ONTDEK HOE JE TEKEN OP EEN NATUURLIJKE MANIER KUNT WEGHOUDEN BIJ JE HOND MET DEZE 3 TIPS

Verklein de kans op ernstige bijwerkingen en voorkom teken bij jouw hond

Op het moment dat je een teek ontdekt bij je hond is het belangrijk om deze teek zo snel mogelijk te verwijderen.

Onderdeel van: Teken bij honden