Waar kies jij voor, pain or pleasure?

De laatste tijd ben ik veel aan het lezen om mijn kennis te verbreden. Psychologie is een van de gebieden die ik altijd erg interessant heb gevonden. Op dit moment lees ik een ontzettend inspirerend boek van Anthony Robbins: Awaken The Giant Within. Een absolute aanrader.

In het boek staan veel handige tips waarvan ik er eentje met je wil delen. Daarnaast doe ik een publieke commitment. Het aankomende jaar zal ik om de week een video plaatsen waarvan ik denk dat jij er iets aan hebt. Mocht dit niet lukken dan hoor je in de video mijn tegenprestatie ;)

19 antwoorden
  • hedie
   hedie zegt:

   Ja, dankjewel. Ik dacht al dat FD Financieel Dagblad betekende, maar omdat dit topic over vlees gaat, snapte ik het niet helemaal. Fijn voor je, dat artikel, maar verder kan er ik niks zinnigs over zeggen. Beleggen is niet mijn ding. Dag, hedie.

  • admin
   admin zegt:

   Ha Renee,

   Bedankt voor je leuke bericht! We gaan er van uit dat het iets moois oplevert..

   Groetjes Maurice

  • admin
   admin zegt:

   Hoi Hedie,

   Bedankt voor je reactie. Ik heb weer een mooi interview voor je online gezet als video. Dat was het voor deze keer. Hopelijk heb je er iets aan. Leuk dat je me in de gaten houdt ;)

 1. jojanneke
  jojanneke zegt:

  Dat scheelt me weer lezen :)
  Klein tipje wat het voor kijker misschien nog prettiger maakt te kijken naar jouw filmpje: zet de camera zo dat je rechtdoor in de camera kan kijken. Dat maakt dat ‘we’ jouw recht aan kunnen kijken. Nu lijkt het net alsof je op een stoel staat en wij op de grond.
  Succes met de volgende video

  Beantwoorden
 2. Maurice Flinterman
  Maurice Flinterman zegt:

  Hi Meike,

  Voor de korte termijn kies je dus voor ‘pain’ omdat je weet dat het jou uiteindelijk ‘pleasure’ oplevert. Veel mensen die bepaalde zaken voor zich uitschuiven, dus de ‘pain’ niet willen nemen, of de ‘pain’ niet opweegt om uiteindelijk daarvan de ‘pleasure’ te ervaren, doen dit niet.

  Haha leuke materie! De mensen die het boek dus willen gaan lezen en het als ‘pain’ ervaren, moeten dus een ‘pleasure’ moment aan het lezen gaan koppelen. Zodat je uiteindelijk met een positieve gedachte aan het boek begint en het uit kan lezen.

  Ik vind alles wat ik tot nu toe in het boek heb gelezen zeer de moeite waard en erg verhelderend. Gelukkig hoef ik het niet vooruit te schuiven!

  Leuk dat je de site in de gaten houdt! Er zullen meer filmpjes volgen ;)

  Gr. Maurice

  Beantwoorden
 3. Meike
  Meike zegt:

  Leuk Maurice! Mijn motto is altijd al geweest: pleasure after pain, dus voor mij geen punt, maar ik weet genoeg mensen die wel wat aan dit boek zouden hebben. Alhoewel het beginnen aan zo’n boek, en uitlezen, waarschijnlijk onder ‘pain’ valt en ver vooruit geschoven zal worden.

  Ik ga je in de gaten houden… Flinke commitment die je maakt!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *