Groente gezond voor honden voerbak

In deze studie uit 2005 (Raghavan, Knapp, Bonney) werden honden op een dieet gezet van commerciële hondenbrokken. De ene helft kreeg minstens 3 x per week groente toegevoegd.

Toen het onderzoek werd afgerond, waren de wetenschappers niet erg gechoqueerd.

Hier is wat ze vonden:

De honden die bladgroente gevoerd kregen zoals broccoli, hadden 90% minder kan om kanker te ontwikkelen. Honden die oranje – gele groente gevoerd hadden gekregen zoals wortelen hadden 70% minder kans op kanker.

90%

Ongelooflijk, een simpele wortel kan helpen om kanker tegen te gaan. De percentages spreken voor zich!

Zoals we al langer weten is de kwaliteit van de hoofdvoeding van onze honden van het grootste belang. Maar groente levert daarnaast dus nog een extra toegevoegde waarde.

Echter, vandaag de dag verandert alles erg rap. Als we niet oppassen verliezen we onze boerderijen aan de genetische manipulerende “vee”fabrieken waarin we gemodificeerd vlees eten en graan verbouwen op landbouw vol met pesticiden. Het blijft dus belangrijk om naar de kwaliteit van de voeding te kijken die we aan onszelf en onze huisdieren geven.

hond en groente geven gezond

Verse, biologische groente helpt om ons lichaam te ontgiften van verkeerde stoffen die binnen zijn gekomen en zo snel mogelijk moeten worden afgevoerd.

Geef dus groene-oranje-gele groente aan je hond en verlaag het risico op het ontwikkelen van kanker. Een ziekte die helaas de afgelopen jaren exponentieel toeneemt.

De grootste huisdierverzekeraar van Nederland, Proteq Dier & Zorg, constateert de afgelopen jaren een stijging in het aantal onderzoeken voor kanker bij honden en katten. Uit een analyse over 2007 tot en met 2012 blijkt dat het aantal ingezonden declaraties m.b.t. onderzoek naar tumoren bijna verdubbeld is. Deze stijgende trend zet zich ook in 2013 voort.

Op jaarbasis overlijden er intussen nu zo’n 180.000 huisdieren aan deze vreselijke ziekte.