Wie zijn wij?

Welkom bij Dierbewust!

Ons doel met deze website is om je zoveel mogelijk informatie te geven over een dierbewust leven. Wat houdt dat precies in? Bij het houden van honden en katten zijn er bepaalde vastgeroeste gewoontes die niet meer van deze tijd zijn. Een goed voorbeeld daarvan is voeding maar ook gedrag.

Voeding en gedrag

We lopen in Nederland op het gebied van dierenvoeding erg achter. Hier moet verandering in komen en mensen moeten weten wat ze hun hond of kat voeren. Alleen als je goed geïnformeerd bent kun je een weloverwogen en bewuste keuze maken.

De voornaamste focus ligt op voeding. Maar ook geven we tips en informatie over gezondheid, gedrag, training en alles wat te maken heeft met een dierbewust leven.

We zullen regelmatig nieuwe blogberichten met tips en nieuwtjes plaatsen. Daarnaast zal ik binnenkort mijn eerste e-book over dierenvoeding publiceren. Deze website is interactief. Het is belangrijk dat jij als lezer actief mee doet en van je laat horen!

6 antwoorden
 1. Maurice Flinterman
  Maurice Flinterman zegt:

  Bedankt voor het compliment. Met wat betreft voeding had ik het niet beter kunnen verwoorden Ton. Zelf dus de nodige ervaring met slechte voeding? Ook de onderwerpen die je benoemt komen hier aan de orde. Het is begrijpelijk dat de meeste dierenliefhebbers hun dierenarts blind vertrouwen met vaccinaties, ontwormen et cetera. Helaas is dit niet altijd de juiste keuze.

  Bedankt voor je toevoegingen, er zullen hierover zeker interessante blogs volgen.

  Beantwoorden
  • Ton
   Ton zegt:

   De meeste mensen onderschatten het belang van goede voeding, waarschijnlijk staan ze er niet eens bij stil. Pas als de dieren (vage) klachten gaan krijgen gaat men kijken naar de mogelijke oorzaak en vaak komt men dan nog niet een uit bij de voeding. Heel vaak wordt dan een dieetvoeding voorgeschreven, maar dat lost uiteraard ook niets op. Om nog maar te zwijgen over blikvoeding.

   KVV kan worden vergeleken op de verhouding vlees, bot en orgaan. Welk soort vlees en orgaan wordt gebruikt en of het KVV compleet is door afwisseling diersoorten, mix of dat het compleet is door bv. natuurlijke toevoegingen. Daarnaast zijn er verschillende merken met een biologische lijn.

   Goed initiatief trouwens. Deze site heeft de potentie om tot iets leuks uit te groeien. Met het oog op dier(bewust) bezig zijn, denk ik bijvoorbeeld ook aan onderwerpen zoals vaccinatie(schade), ontwormen, steriliseren en (chemische) castratie enz, Of is dat niet de bedoeling?

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *