Wat is ontgifting?

Bij het eten van verkeerde voeding worden slechte stoffen in het lichaam opgeslagen. Wanneer er goede stoffen worden aangeleverd dan worden de slechte stoffen verwijderd. Ontgifting is een periode waarin de opgeslagen afvalstoffen worden verwijderd uit het lichaam. Dit gebeurt via de nieren, ontlasting en de huid.

Wat zijn ontgiftingsverschijnselen?

Vaak schrik je als je in de eerste dagen van de omschakeling een verslechtering van je hond mee maakt. In deze periode kan de hond of poes last krijgen van misselijkheid, jeuk, vachtverlies , stinkende huid en diarree. Dit is een normaal proces. Onthoud goed dat elk dier anders reageert en dat je hem goed in de gaten houdt. Bij twijfel kun je altijd contact met mij opnemen. Ook kan je huisdier meer gaan drinken zodat de verontreinigde stoffen het lichaam kunnen verlaten. Sommige honden of katten hebben helemaal nergens last van.

Hoe lang duurt deze periode?

De periode van ontgiften kan 1 tot 2 weken duren maar is per dier verschillend. Je zet de hond ‘cold turkey’ over op vers vlees. Maar je kunt er ook voor kiezen om je hond geleidelijk om te laten schakelen. Dit is afhankelijk van hoe gevoelig jouw hond is. Bij geleidelijk omschakelen geef je in de ochtend brokken en in de avond vlees. Als je ziet dat je hond er aan gewend raakt kun je de brokken achterwege laten.