Veel diereneigenaren die in aanraking komen met voeding vinden het een hoge drempel om over te stappen van brokken naar vers vlees. Dat kan ik me ook goed voorstellen want je zit met veel vragen. Besef je goed dat iedereen die aan dit pad is begonnen met veel vragen zat.

Hoge drempel

Toen ik voor het eerst begon was mijn drempel om een vriezer te bestellen. Ik had niet zoveel plek in huis dus ik moest een alternatief bedenken. Uiteindelijk heb ik de vriezer buiten geplaatst met een mooie overkapping. Toen de vriezer er eenmaal stond was ik over de drempel heen. Wel had ik nog steeds het gevoel dat ik te weinig wist maar dat viel achteraf reuze mee.

Je gaat een stap zetten en die bevindt zich buiten je ‘comfort zone’. Dat voelt ongemakkelijk. Je moet ook sterk in je schoenen staan want de hele familie verklaart je voor gek. Soms heb je het idee dat je meer andere mensen aan het overtuigen bent. Probeer het een maand uit en je weet of het iets voor jou is.

Ik wil je een tip geven die bij mij erg goed gewerkt heeft. De tip werkt niet alleen goed om deze stap te zetten maar ook in het dagelijks leven als je ergens tegen aan hikt. Je herkent het gevoel misschien wel dat je steeds een bepaalde zaak aan het uitstellen bent?

Stap voor stap

Het is simpel! Pak de taak op die je al weken in gedachte hebt en hak het in kleine deeltaken. Als je er deeltaken van maakt dan verlaag je de drempel en hoef je niet alles in een keer te doen. Je werkt dus stap voor stap en neemt actie!

In dit geval is de eerste stap om een vriezer te bestellen en maak je er een mooie plek voor in je huis. De vriezer kun je nieuw of tweedehands kopen. Het voordeel is als je hem nieuw koopt dat ze hem vaak thuis komen brengen.

De tweede stap is bedenken wat je gaat bestellen: zelf samenstellen of KVV? Maak het niet moeilijker dan het is. Als je er nog niet aan toe bent om zelf samen te stellen dan kies je de eerste 3 maanden een KVV. Dan kunnen jij en je hond er even aan wennen.

De derde stap is de daad bij het woord voegen. Je gaat je eerste bestelling doen. Je kunt op internet meerdere webwinkels vinden die het vlees verkopen en aan huis leveren. Zo weet je dat je het goede vlees bestelt en dat het ook voor je hond geschikt is. Dit geeft ook een inkoopvoordeel waardoor je goedkoper uit kunt zijn. Je kunt ook bij de plaatselijke supermarkt sommige KVV’s vinden.

Jouw eerste ervaring

Als het goed is heb je het vlees in huis en ben je klaar om het je hond te geven. Gefeliciteerd! Ik ben erg benieuwd hoe het is gegaan? Laat hieronder even een berichtje achter met je ervaringen!

4 antwoorden
 1. Anneke
  Anneke zegt:

  Wij geven onze honden (diepgevroren) vlees. Dit is verpakt in de vorm van een worst van 1 kg ’t stuk.
  De honden zijn er dol op, doen het er goed op. Tandsteen behoort tot het verleden, kleinere drollen, mooie vacht!
  Volgens het etiket zitten er geen bindmiddelen in, dus geen granen.
  Af en toe kopen we botten, kippenstukken, of vis.
  Maar grotendeels krijgen zij het vlees in de avond. In de ochtend krijgen zij brokken, van hoogwaardige kwaliteit, zonder granen en andere toevoegingen, daar hangt inderdaad een prijskaartje aan.
  Maar omdat wij zelf zo gezond (biologisch) mogelijk willen eten, vinden wij dat onze dieren ook recht hebben op hetgeen het beste is voor ze.

  Beantwoorden
 2. Cisca Louis
  Cisca Louis zegt:

  Goedemorgen,

  Ik heb een vraag mijn pup is nu 14weken en wil over gaan op vers vlees hoe kan ik dat het beste doen?

  Beantwoorden
 3. Monique
  Monique zegt:

  Ik begon 8 jaar geleden met Bibi kvv en daarna af en toe wat vleesbotten. Een jaar later ben ik begonnen met het zelf samenstellen. Hiervoor heb ik een eigen methode ontwikkeld waarvan de percentages het meeste lijken op die van Ian Billinghurst, echter geef ik sporadisch groente.
  Vanaf de eerste dag is het uitstekend gegaan.

  Mijn toenmalige malamute, die 7 jaar alleen brokken had gegeten, ging van de één op de andere dag over op zalmkoppen en geitenribben. Nooit problemen gehad. Mijn jongste hond is afgespeend op vers en nog nooit één brok.

  Voor mij is er simpelweg niets anders.

  Beantwoorden
  • admin
   admin zegt:

   Leuk om te horen Monique! Het wordt op een bepaald moment een nieuwe hobby.. Ik zit zelf ook dichtbij de percentages van Billinghurst.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *